Пандемичната ситуация в бургаските училища се е усложнила значително през

...
Пандемичната ситуация в бургаските училища се е усложнила значително през
Коментари Харесай

РЗИ - Бургас предлага учениците в областта да преминат на дистанционно обучение



Пандемичната обстановка в бургаските учебни заведения се е усложнила доста през тази седмица. Няколко пъти е скочил броят на карантинираните паралелки и сега те са 243. Най-много болни възпитаници има в Природоматематичсаката гимназия, където образователният развой е на половина онлайн. Общо 18 са паралелките, където има най-малко по един болен от Covid-19. По тази причина сега повече от половината от учениците се образоват в електронна среда, сподели зам.-директорът Красимира Димитрова.

  " Освен тези 18 карантинирани паралелки, които в действителност са 470 деца, имаме и деца, които се образоват в електронна среда заради обстоятелството, че са контактни със свои близки, които са с Covid-19 и за жалост просветителният ни развой е разпилян на горе долу 50 на 50 присъствено и в електронна среда ". 

От 1136 възпитаници в приблизително учебно заведение „ Св. Кирил и Методий “ 200 са минали на онлайн образование. Част от учениците са от карантинирани паралелки, други пък имат болен член от фамилията, сподели шефът на образователното заведение Снежана Няголова. По думите й най-вече болни и карантинирани възпитаници има в прогимназиален стадий, главно 5-7-ми клас. 

Заради високата заболеваемост измежду децата от Регионалната здравна ревизия в Бургас оферират учениците в региона да преминат на отдалечено образование от понеделник. Мярката се обмисля да бъде за интервал от две седмици, до момента в който премине пикът на следващата Covid вълна.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР