Пълноценният сън (повече от 7 часа) ни помага да се

...
Пълноценният сън (повече от 7 часа) ни помага да се
Коментари Харесай

7 храни, които ще ви помогнат да подобрите съня си

Пълноценният сън (повече от 7 часа) ни оказва помощ да се усещаме свежи и подготвени за идния ден, само че също така сънят извънредно нужен за нашето здравословно положение. За страдание, не постоянно е толкоз елементарно да заспим и да не се разсънваме през нощта поради неща, които държат съзнанието ни будно да вземем за пример паника, облъчването от екраните на телефона, компютъра или тв приемника или пък поради несъразмерното приемане на кофеин денем. Карман Майер е английски диетолог, който споделя, че има избрани хранителни артикули, които са способни да понижат количествата на стрес и да подобрят съня ни. Тя е уверена, че това с какво подхранваме организма си въздейства на пълноценния сън. „ Храни се, с цел да спиш “, споделя тя с MindBodyGreen. Вижте листата със 7 храни, които ще ви оказват помощ да подобрите съня си.

Преди да пристъпим към листата с хранителни артикули с къс урок по биология желаеме да разясним на всеки какво е мелатонин. Мелатонинът участва в най-ранните форми на живот и се среща във всички организми, в това число бактерии, водорасли, гъби, растения, инсекти и гръбначни животни. При хората мелатонинът се смята за хормон, който се създава от епифизната жлеза в мозъка. Биологичният часовник на тялото въздейства върху количеството мелатонин, което създава епифизата, само че и мелатонинът въздейства на билогичния часовник. Производството на мелатонин зависи и от количеството светлина, на което е изложен човек всеки ден. Обикновено равнищата на мелатонин стартират да се покачват при стъмване и нарастват до късна вечер. Те остават високи през по-голямата част от нощта, до момента в който е мрачно. След това те внезапно падат рано сутринта, когато слънцето се издига, което кара човек да се разсъни.

 7 храни, които ще ви оказват помощ да подобрите съня си javno.mk

Включените храни работят по разнообразни способи, с цел да облагодетелстват тялото ви и да подобрят качеството на съня, което получавате през нощта. Някои от тях са естествени източници на мелатонин, някои обезпечават значимата аминокиселина, която оказва помощ на тялото да създава мелатонин, а други обезпечават нужни хранителни субстанции, които да оказват помощ на тялото ви да се отпусне, до момента в който се отклонявате към страната на фантазиите.

Бадеми

 7 храни, които ще ви оказват помощ да подобрите съня си OrganicFoods

Бадемите съдържат естествения хормон мелатонин. Освен това тези ядки обезпечават на тялото магнезий, който може да помогне за възстановяване на качеството на съня. С количество от 30г бадеми (1 ядка = 1 грам) ще се снабдим със 76 мг магнезий и 75 мг калций, които сигурно ще облагодетелстват съня ни. Това изобретение е въз основа на изследване, оповестено в Списание за естествени науки през 2016 година,  с което се откри, че плъхове, хранени с 400 мг дестилат от бадем, спят по-дълго и по-дълбоко от плъхове, които не са приемали бадемов дестилат.

Авокадо

 7 храни, които ще ви оказват помощ да подобрите съня си sputnik-ossetia.ru

Авокадото участва в този лист поради наличието си на мазнини и магнезий. В наличието на половин сурово авокадо ще открием 15 мг магнезий, което е 4 % от целесъобразната дневна стойности. Магнезият е обвързван с намалените равнища на стрес и по-малко възпалителни проблеми. Достатъчните равнища на магнезий могат също по този начин да понижат риска от появяване на болести като мигрена и да предотвратят спазмите по време на менструация. Голямото количество мононенаситени мазнини и фибри в авокадото може да ви помогне да се чувствате по-заситени след хранене, което значи, че е по-малко евентуално да се разсъните изпитващи възприятие на апетит измежду нощ. За тези от вас, чиито равнища на кръвна захар са като че ли на скоростно влакче в увеселителен парк, потребните мазнини като тези, открити в авокадото, могат да оказват помощ за стабилизирането на кръвната захар. Ниското равнище на кръвната захар в късните часове на денонощието може да провокира разтревожен сън, нощни изпотявания и главоболие и това може да се случи както на хора, които страдат от диабет, по този начин и на такива, които нямат проблеми със захарта.

Карфиол

 7 храни, които ще ви оказват помощ да подобрите съня си Urban Cultivator

Съставен от 92% вода, карфиолът може да наподобява като несъдържащ потребни субстанции зарзават, само че не го подценявайте! Той има няколко хранителни преимущества и е включен в този лист на „ супер храни “, подпомагащи съня, най-вече заради способността си да способства за хидратацията на човешкия организъм. Освен това той съдържа и калий, който е значим за притока на кръв, мускулната пулсация и за облекчение на мускулните конвулсии.

Нахут

 7 храни, които ще ви оказват помощ да подобрите съня си Medical News Today

Член на фамилията бобови, нахутът е богат на триптофан и съдържа витамин В6 и магнезий, които способстват за спокойния сън нощем. Витамин В6, прочут също като пиридоксин, е част от повече от 150 ензимни реакции в организма, в това число обработката на протеини, въглехидрати и мазнини, които консумирате, и вярното действие на нервната и имунната система. Когато имате дефицит на витамин В6, може да изпитате горест или усеща на меланхолия, тревога и внетърпимост към болежка, които могат да нарушат здравословния цикъл на съня. Другата значима роля на този витамин е, че взе участие в отделянето на хормона мелатонин, за който ви разказхме при започване на публикацията. Включването на храни с витамин В6 през целия ден обезпечава на тялото ви верните принадлежности, от които се нуждае, с цел да спите добре през нощта!

Фурми

 7 храни, които ще ви оказват помощ да подобрите съня си Medical News Today

Този сушен плод може да не е с хубав тип, само че има доста изгоди за здравето! Когато става дума за сън, фурмите обезпечават на организма витамин В6. Съдържат и калий, който като се изключи че облекчава мускулните конвулсии, оказва помощ и за регулирането на пулса и управлява салдото на течности. Сумирано всичко това има значима роля за спокойния сън през нощта.

Грейпфрут

 7 храни, които ще ви оказват помощ да подобрите съня си goldvoice.club

Грейпфрутът съдържа към 88% вода, което доста способства за ежедневните ви потребности от хидратация, а достатъчната хидратация денем може да повлияе удобно на качеството на съня. В допълнение, грейпфрутът е добър източник на калий. Калият е минерал, от който тялото ви витално се нуждае, и има удобен резултат върху качеството на съня. С половин грейпфрут ще снабдите тялото си с 310 мг калий. Грейпфрутът е източник на магнезий и калций. И двата минерала имат значима роля за пълноценния сън.

Вишни

 7 храни, които ще ви оказват помощ да подобрите съня си Cherry Marketing Institute

Тези летни прелестно кисели дребни плодчета съдържат голямо количество мелатонин. В изследване от 2018 година беше открито, че сокът от вишни оказва помощ за удължение на съня с 84 минути. В опита участваха хората на възраст сред 50 и повече години, които настояват, че страдат от бодърствуване. Участниците са били инструктирани да пият от сока два пъти на ден – един път заран и един до два часа преди лягане, в продължение на 14 дни.

 

ZzZzZzZzZz……

 7 храни, които ще ви оказват помощ да подобрите съня си BluTech Lenses

Въпреки че ви предлагаме доста от тези храни за ядене преди лягане, най-добре е да не си лягате с цялостен корем. Опитайте се да ги консумирате минимум един или два часа преди да си легнете и да заспите надълбоко чааак до сутринта.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР