Пакистан направи днес ваксинирането срещу коронавирус задължително за всички работници

...
Пакистан направи днес ваксинирането срещу коронавирус задължително за всички работници
Коментари Харесай

Пакистан прави задължително ваксинирането за всички работещи

Пакистан направи през днешния ден имунизирането против ковид наложително за всички служащи и чиновници в държавния и частния бранш - стъпка, целяща да бъдат ваксинирани 70 милиона души в страната до края на годината, съобщи ДПА.

Решението е взето от Националния команден и действен център - органът, отговарящ за реакцията против пандемията в страната.

" Всички чиновници в държавния бранш ще би трябвало да бъдат имунизирани до 30 юни ", се показва в изказване на центъра, без да се дефинира краен период за частния бранш.

По-рано през днешния ден Пакистан трансферира прага от сложени 10 милиона дози ваксини против ковид, сподели министърът на финансите и началник на центъра Асад Умар. " Колкото повече хора имунизираме, толкоз ще сме по-защитени ", сподели Умар на гала в Исламабад.

Пакистан, с население 220 милиона души, започва имунизационна акция през февруари, като в началото се изправи пред съмнение от страна на жителите и незадоволителни доставки на ваксини, само че предишния месец стартира всеобща имунизация.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР