Пак отровен въздух в Димитровград. През последните дни бяха отчетени

...
Пак отровен въздух в Димитровград. През последните дни бяха отчетени
Коментари Харесай

Димитровград отново осъмна със замърсен въздух

Пак токсичен въздух в Димитровград. През последните дни бяха регистрирани рекордни замърсявания. Това наложи краткотрайно прекъсване на Топлоелектрическа централа „ Марица 3 ”, който е апетитен за главен замърсител. Измервателната станция в центъра на града отчела рекордни стойности в събота преди обяд. Стойността на серния диоксид била над 2000 единици.



Веселин Караджов сподели в ефира на „ Здравей, България ”, че димитровградчани се оплаквали от затруднено дишане и остра миризма на сяра. На територията на Димитровград няма друго промишлено дружество, което софтуерно да може да отдели серен диоксид, по тази причина не можем упрекваме друго дружество, добави той.

Наталия Пачеманова, която е шеф на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Хасково, изясни, че в следобедните часове на събота на Топлоелектрическа централа „ Марица 3 ” е издадено наставление да приключи активността си за 48 часа. По думите й районната екоинспекция готви нова насилствена административна мярка.

От предприятието, посочено за замърсител на въздуха, показаха подозрение в точността на стационарната измервателна станция, а стойностите на мобилната към момента се чакат.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР