Отворете телефона си и прегледайте набързо приложенията, които сте инсталирали.

...
Отворете телефона си и прегледайте набързо приложенията, които сте инсталирали.
Коментари Харесай

Приключи ли голямата златна треска при мобилните приложения?

Отворете телефона си и прегледайте небрежно приложенията, които сте конфигурирали. Има ли нови измежду тях?

Има огромна възможност множеството приложения на телефона ви да не са нови. Повечето хора " избират да смъкват по-установени, зрели приложения ", вместо " нови приложения ", твърди Ерик Фенг, сътрудник в Kleiner Perkins Caulfield & Byers и някогашен основен софтуерен шеф на Hulu и Flipboard.

Позовавайки се на данни от iTunes на Apple и на компанията за разбори в тази сфера App Annie, Фенг заключава, че огромната златна тресчица при приложенията може би е завършила.

При съществуването на над 2 млн. приложения в App Store на Apple, вероятността ново приложение да влезе в " Топ 30 " и да се задържи там към този момент не е толкоз огромна, колкото беше преди, споделя Фенг.

Приложения, като Фейсбук, Instagram и Twitter, преобладават в Топ 30, тъй като те, като се изключи че са пуснати още от началото на основаването на App Store, също по този начин оферират най-различни функционалности, за които няма потребност да се основават нови приложения.

Идеален образец за това е Фейсбук. Приложението преди време бе място, където потребителите да споделят фотоси и да възнамеряват събития. Сега то е и пазарна платформа, където могат да се купуват и продават артикули, конгрес, който подкрепя и нежеланото разпространяване на фалишиви вести, обществена платформа за игри и какво ли още не.

Кой има потребност да смъква настрана приложение за покупки и продажби, когато Фейсбук има тази функционалност, вградена в голямата си платформа?

За разлика от новите, откритите приложения към този момент нямат същият вид ограничавания, които в миналото имаха.

" С голямото нарастване на броя на приложенията в App Store, същите тези приложения се заеха и с предходните си ограничавания, " споделя Фенг. " Instagram направи по този начин, че скапаните фотоси да наподобяват добре, WhatsApp направи чата безвъзмезден, Waze улеснява шофирането, Spotify направи музиката налична, Netflix и Hulu направиха същото с филмите и малкия екран и така нататък "

Въз основа на обсъжданите данни, Фенг споделя, че потребителите смъкват по-установени проложения, " които са на пазара от повече от пет години ", и подминават по-младите приложения, " които са основани преди по-малко от 2 години ".

Тази наклонност важи за множеството типове приложения - от обществените мрежи до извършването на покупки, като игрите наподобява са изключение.

Общо 85% от Топ 30 на игрите в App Store всяка седмица са нови приложения, съгласно данните на Фенг. Въпреки че няма безапелационна причина за това за какво новите игри са по-популярни от старите, Фенг счита, че " мобилните игри не съумяват да задоволят потребностите и желанията на потребителите (или ги задоволяват единствено временно), тъй че те непрекъснато търсят нови други възможности. " Това е разумно, защото никой не желае да играе една и съща игра постоянно.

Данните не са окуражаващи за стартъп фирмите, които работят по нови проложения, само че не всичко е толкоз зле. Въпреки че множеството хора смъкват по-стари приложения, това, че едно приложение не е влезнало в Топ 30 на App Store, не значи, че няма никакъв късмет да успее.

Фенг отбелязва, че има доста приложения, като това за медитация Calm и имотното Opendoor, които не са класирани на висока позиция в App Store, само че все пак са доста сполучливи.

" Само тъй като не можете да намерите милиард консуматори, това не значи, че не можете да изградите компания за милиард $ с бизнес модел, който работи добре и с по-малко клиети, " споделя той, представен от Mashable./profit.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР