Отварянето на досиетата беше най-вредната манипулация, която се случи по

...
Отварянето на досиетата беше най-вредната манипулация, която се случи по
Коментари Харесай

Ген. Тодор Бояджиев: Отварянето на досиетата бе манипулативно и изборно

Отварянето на досиетата беше най-вредната операция, която се случи по това време. Призовах да не се отваря кутията на Пандора- отвориха я манупулативно и изборно, посредством което удариха и свои фрагменти - доктор Петър Берон.
Това сподели пред bTV ген. Ттодор Бояджиев - някогашен заместник-началник на Първо ръководство на Държавна сигурност и някогашен първи главен-секретар на Министерство на вътрешните работи след 10-и ноември 1989.

Той разяснява и измененията в Европа и унас: " Службите чакаха рухването на Берлинската стена – не въз основата на съответна информация, а въз основата на разбора на постъпващата информация. Виждаше се на къде отиват нещата ", съобщи Бояджиев.

Падането на Тодор Живков от власт става 24 часа по-късно, само че той уточни, че двете неща не са били планувани като съответни събития.

" Те имат непряка връзка, те бяха разследване на историческия развой. Това, че на 9 ноември падна Берлинската стена, а на 10 ноември се състоя пленум, на който Тодор Живков подаде оставка, не са били планувани да съответстват. Те не са взаимни мероприятия ", сподели още ген. Тодор Бояджиев.

Твърде надалеч сме от това, което е същинската народна власт, безапелационен е генералът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР