Оттук нататък в следващите девет дни ние ще сме свидетели

...
Оттук нататък в следващите девет дни ние ще сме свидетели
Коментари Харесай

Цвета Маркова за трусовете в прокуратурата: Чака ни компроматна война с папки

„ Оттук нататък в идващите девет дни ние ще сме очевидци на една извънредно динамична компроматна война и позволявам, че този който извади последната директория или казано по различен метод – натисне последно копчето „ ентер “ ще завоюва прокурорското дерби ", разяснява пред Euronews Bulgaria Цвета Маркова – някогашен шеф на Комисията по сигурност на информацията, по отношение на последните земетресения по върховете на прокуратурата.

Според Маркова по презентацията, която направи основният прокурор и особеното внимание, което той отдели на ГЕРБ и съответни представители на партията, наподобява „ такова беше желанието за подстрекателство “, че ГЕРБ са упражнили въздействие в правосъдната система.

„ Прокурорската гилдия не би трябвало да избира ръководителите на Върховен административен съд и Върховен касационен съд. От друга страна, има обстановки, в които Пленумът на Висш съдебен съвет се оказва извънредно значим орган. Ако капсулираме прокурорската квота да се произнася напълно и единение тя по въпроса за основния прокурор, това значи доста утежняване на независимостта и компетентността на тази квота да се самопречиства, да се самоконтролира, да се саморегулира “, сподели Маркова.

„ Никой няма илюзии за взаимното навлизане на управляващите “, уточни тя.

Няма инструктивен период какъв брой време могат да бъдат събирани доказателства по настояването за отстранява на основния прокурор, акцентира юристът.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР