Отстраняването от участие на тенисистите от Русия и Беларус от

...
Отстраняването от участие на тенисистите от Русия и Беларус от
Коментари Харесай

Сабаленка: Отстраняването на руснаците и белорусите от Уимбълдън не промени нищо

Отстраняването от присъединяване на тенисистите от Русия и Беларус от " Уимбълдън " не е трансформирало нищо. Това сподели белорускинята Арина Сабаленка и добави, че се надява през 2023 година още веднъж да може да играе на най-престижния шампионат на трева в света.

Сабаленка, която е номер 5 в международната класация при дамите, бе една от тези, които пострада от наложените наказания през 2022 година на " Уимбълдън ". Организаторите на шампионата, в символ на взаимност с украинския народ, взеха решение да не позволяват участници от Русия и Беларус поради стартирана от Москва война в Украйна през февруари. Заради решението, през предходната година " Уимбълдън " не носеше точки за международната класация.

" Това решение беше извънредно, тъй като ви убеждавам, че няма нито един, който да поддържа войната. Нито един ", сподели 24-годишната Сабаленка пред австралийския вестник Мелбърн Ейдж.

" Проблемът е, че ние би трябвало да приказваме намерено за това. Но нужно ли е да крещим на всеки ъгъл? Това ще помогне ли с нещо. Разочарована съм, тъй като спортът се смесва с политиката. Ние сме просто спортисти, които играят спорт. Това е. Ние не сме политици. Ако всеки от нас можеше да направи нещо, ние щяхме да го сторим, само че имаме нулев надзор над обстановката. Те ни наказаха да не участваме на " Уимбълдън " и какво промени това? Нищо. Войната към момента продължава и това е най-тъжното от цялата обстановка ", разяснява Сабаленка, която тази седмица ще взе участие на шампионата в Аделаида в подготовка за Откритото състезание на Австралия.

" Много ми липсваше атмосферата на " Уимбълдън ", тъй като тя е невероятна. Тези хора там в действителност обичат тениса и ми липсват. Надявам се, че през 2023 година ще мога да играя там поради хората и поради атмосферата ", приключи Сабаленка.

Автор: Георги Крумов/БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР