Оценката на въздействие е предпоставка Комисията по транспорт и туризъм

...
Оценката на въздействие е предпоставка Комисията по транспорт и туризъм
Коментари Харесай

Желязков иска от ЕП справедливост и да преосмисли пакет Мобилност I

Оценката на влияние е причина Комисията по превоз и туризъм на Европейския парламент да одобри в съгласие и заслужено решение по трите досиета от пакет Мобилност I , защото преди този момент тази опция е пропусната.

С тези думи министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков се обърна към ръководителя на транспортната комисия в Екологичен потенциал Карима Дели. По думите му в този момент е моментът да се употребява спокойствието след европейските избори , с цел да се построи постоянна основа за бъдещия развой на договаряния и триалози по пакета.

Първият сериозен миг е условието за постоянно връщане на транспортното средство , което значи, че лидерът ще бъде длъжен, срещу волята си, да прекарва спомагателни седмици в придвижване. Това ще усили празните курсове като по този метод ще се завишат равнищата на нездравословните излъчвания , което опонира на всички европейски политики, в региона на запазване на околната среда и климата, изяснява Желязков. Връщането на транспортното средство не усъвършенства обществените права на лидера.

Втората неприемлива рестриктивна мярка , за която Европа не е готова, е възбраната за превозване на седмичната отмора в кабината на транспортното средство. " В Европейски Съюз не доближават към 400 000 безвредни и сигурни места за паркиране - това е заключението от изследване, оповестено от Европейската комисия ", добавя той.
 Желязков желае среща в Брюксел за пакет
Желязков желае среща в Брюксел за пакет " Мобилност "

Ако до тогава има новоизбрани ръководители на Екологичен потенциал и транспортната комисия

Трети значителен недостатък в предлаганите политики, Желязков вижда в неналичието на оценка на въздействието , при въвеждането на нов модел за интернационалния превоз. " Това е дискриминация против транспортния модел на страните членки, чиито стопански системи не допускат предпочитано осъществяване на двустранни интервенции ".

Министърът прикани членовете на новоизбрания Екологичен потенциал и на Комисията по превоз и туризъм да преразгледат досегашната позиция по Пакета за подвижност I, като одобряват реален метод, който да улесни междуинституционалните договаряния.

Председателят на комисията Карима Д ели препотвърждава своето желание да предложи в края на септември дата за гласоподаване за предоставяне на мандат за провеждането на триалози .
 Шестима транспортни министри от Европейски Съюз желаят рестарт на пакет Мобилност I
Шестима транспортни министри от Европейски Съюз желаят рестарт на пакет Мобилност I

Нововъведенията усилват часовете и може да доведат до отмалялост на водачите

Припомняме, че на гласуването на 25 март за дневния ред за постоянната сесия трима български евродепутати не участваха . Оказа се, че тъкмо толкоз трябваха, с цел да падне предлагането, което в последна сметка беше признато с 156 гласа " за " против 154 - " срещу ".

На 27 март обаче текстовете бяха върнати в транспортната комисия .

Въпреки това български превозвачи проведоха 2 митинга - в Страсбург и София.

На съвещанието на транспортна комисия бяха гласувани 1 224 оферти за промени , от които 1 126 не престават за гласоподаване в пленарна зала. Между тях са и импортираните от българските евродепутати оферти.

На 3 април стана ясно, че евродепутатите са отхвърлили и предлагането на българските си сътрудници пакетът " Мобилност " да бъде свален от дневния ред за днешното съвещание.

На 4 април европарламентът утвърди и трите промени в пакета " Мобилност " , на които се опълчват българските евродепутати и превозвачи.

След това транспортният министър изрази терзанието си от използването на текстовете от пакета .

Евродепутатът Ангел Джамбазки също уточни, че борбата за пакета " Макрон " ще влезе в идващия Екологичен потенциал .
 Желязков желае работа в Екологичен потенциал и по-малко приказки у нас за пакета
Желязков желае работа в Екологичен потенциал и по-малко приказки у нас за пакета " Мобилност "

Евроизборите свършиха, а в този момент е време да си свършим работата, склонен Джамбазки
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР