Отрицателното въздействие от забавянето на старта на глобалния 5G флагмански

...
Отрицателното въздействие от забавянето на старта на глобалния 5G флагмански
Коментари Харесай

Apple изгуби 100 милиарда долара от пазарната си стойност

Отрицателното влияние от забавянето на старта на световния 5G флагмански телефон на Apple към този момент е реалност. В четвъртък бе регистриран най-големия тримесечен спад в продажбите на iPhone от две години, съобщи "Ройтерс ". В резултат на това краткотрайно бяха заличени 100 милиарда $ от цената на корпорацията на фондовия пазар.

Като по часовник, от 2013 година насам Apple показва своя най-популярен артикул всеки септември. Закъсненията в производството, провокирани от пандемията от новия ковид обаче изтласкаха премиерата с към месец, а огромна част от потребителите към момента чакат доставка.

През четвъртото фискално тримесечие, завършило на 26 септември, приходите и облагите са 64.7 милиарда $ съгласно данни от Refinitiv. Заради късния дебют на iPhone 12 средствата от първите му поръчки не са включени в интервала. Въпреки положителните продажби на Mac и AirPords, които покачиха резултатите над предстоящото от анализаторите, продажбите на iPhone спаднаха с 20.7% до 26.4 милиарда $.

Въз основа на данните за доставка от първите 5 дни основният изпълнителен шеф на Apple, Тим Кук, съобщи, че е „ оптимист “. „ 5G е опция един път на десетилетие. И не бихме могли да сме по-развълнувани да излезем на пазара тъкмо тогава, когато го направихме “, изясни той.

Apple не даде прогноза за растеж на приходите, само че основният финансов шеф Лука Маестри съобщи, че постъпленията от услуги и артикули, които не са iPhone, ще набъбнат с двуцифрени проценти през първото тримесечие на новата година. Според анализатори пък приходите от iPhone да ще се усилят с 6,45% до 59,56 милиарда

Технологичният колос показа публично новата серия мобилни устройства iPhone 12 преди две седмици. Освен, че моделите поддържат 5G мрежи, устройствата идват с освежен дизайн - плоска железна рамка на мястото на заоблената в досегашните модели.

iPhone 12 и Apple watch ще могат да се зареждат с едно безконтактно устройство. Новите модели ще се продават без зарядни и слушалки.

Apple показа и iPhone 12 mini, които има по-малък екран, само че същите благоприятни условия. Мини моделът е с диаметър 5.4 инча, а iPhone 12 - 6.1 инча.

В продажба ще бъде и iPhone 12 Pro, както и iPhone 12 Pro Max. Pro версията потегля от 999 $, а Мах - от 1099 $.

През последните години учредената от Стив Джобс компания компенсира нестабилните продажби на iPhone с растежа си в сегмента на услугите, в това число стрийминга на музика и телевизия. В онлайн платформите платените клиенти на Apple са над 585 млн. души, а приходите от услуги са нарастнали с 16.3% до 14.5 милиарда $. От през днешния ден е наличен и новият пакет Apple One.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР