Отпускаме 2 млн. лв. за самолетно пръскане срещу комари в

...
Отпускаме 2 млн. лв. за самолетно пръскане срещу комари в
Коментари Харесай

Десислава Танева: Отпускаме 2 млн. лв. за самолетно пръскане срещу комари в дунавските общини

Отпускаме 2 млн. лева за самолетно напръскване против комари в дунавските общини. Това сподели на брифинг в Министерски съвет министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “.

„ По искане на кметове на дунавски общини и по предложение на вицепремиера Томислав Дончев Министерски съвет през днешния ден взе решение за разпределяне на 2 млн. лева за самолетно напръскване против комарите по поречието и дунавските общини “, уточни Танева и посочи, че пръскането ще бъде осъществено от БАБХ.

Тя акцентира, че такова напръскване е имало и през 2015 година, като тогава резултатът е бил добър. „ Правим допустимо най-спешната организация. До края на деня шефовете на регионалните дирекции на БАБХ по съответните области следва да показват териториите и площите, които да бъдат третирани. А откакто се направи нужната процедура по възлагането на това напръскване със самолети, ще бъде направена и организация за времето, часовите зони и териториите, които ще бъдат третирани, тъй че да опазим пчелите и всичко, което би се засегнало “, изясни Танева.

По думите ѝ пръскането би трябвало да започва до няколко дни.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР