Отново в търсене на най-атрактивния сладкиш за св. Валентин? Да,

...
Отново в търсене на най-атрактивния сладкиш за св. Валентин? Да,
Коментари Харесай

Шоколадово Сърце за Св. Валентин

Отново в търсене на най-атрактивния сладкиш за св. Валентин? Да, и аз съм по този начин...Преди време си купих сърцевидна силиконова форма, тъкмо за този мотив, а не знам тъкмо какво да направя в нея. Щом приказваме за обич - би трябвало да има шоколад (източник на положително въодушевление и серотонин) и някой сладостен бял крем, който се разтича и омацва устните, таман някой да ги избърше с пръст и ето ти мотив за целувка.

И открих идеалната рецепта, която е простичка, шоколадова и има бял лек крем. А украсата я има във всеки супермаркет, пък е много ефектна.

Шоколадов сладкиш " Сърце " - десерт за Св. Валентин

180 г брашно
1/2 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сода за самун
3 яйца
170 г захар
150 г масло
50 мл прясно мляко
2 с.л. какао (високомаслено)
100 г черен шоколад
щипка сол

За крема:
200 гр маскарпоне
150 гр заквасена сметана, най-малко 20% масленост
100 гр пудра захар


Приготовление:

Включваме фурната на 180 градуса.

Яйцата се разрушават със захарта, авансово извадени на стайна темепература, на пухкава примес. Към нея се прибавя и омекналото масло.

Пресяваме брашното, бакпулвера, солта и какаото с бъркане на ниска степен прибавяме лека-полека към яйчената примес.

Загряваме млякото и разтапяме в него шоколада. Изсипваме към тестото и добре разбъркваме добре. Трябва да се получи приблизително gъсто тесто за кекс.

Слагаме във формата за печене и оставяме в загрятата фурна за 35-40 минути. Към края ревизираме с съчка, дали се е изпекъл сладкишът - в случай че нищо не залепва по клечката, значи е подготвен.

В дребна купа разрушаваме маскарпонето с пудрата захар и лъжица по лъжица прибавяме сметаната. Маскарпонето може да се размени със сирене Филаделфия или с крема сирене.

Като се изпече сладкиша го завих с влажна забрадка, да не прави коричка. Когато изцяло изстина, намазах щедро с крема и посипах с декоративните яйчица.



Реших аз да направя още една доза тесто, напълно идентична, която изпекох в тавичка, намазана с масло и посипана с брашно. От готовото блатче изрязах с формичка за сладки дребни пастички. За да имат хубави ръбове, формичката би трябвало да е железна.



С помощта на сладкарски пош (може и елементарна найлонова торбичка с прерязано връхче) сложих малко от крема и върху тях. Така имаме и сладкиш за хранене с пръсти един различен.

Кремът се разтича, полепва по пръстите, които би трябвало да бъдат облизани и продължението оставям на въображението ви...

Ако нямате сърцевидна форма, можете да я получите от два блата - кръговиден и квадратен, като единствено съобразите размерите им:

Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР