Алкохолът и храната са две удоволствия в живота, които често

...
Алкохолът и храната са две удоволствия в живота, които често
Коментари Харесай

Дестилати в готвенето: От коняк в сосовете до ром в десертите

Алкохолът и храната са две удоволствия в живота, които постоянно се допълват по един магичен метод. Това не значи единствено консумация на положително вино или пивка бира с храната, а за потреблението на алкохол за приготвянето на разнообразни типове ястия.

Кои са дестилатите и в кои храни се прибавят?



Дестилатите са алкохолни питиета, получени посредством филтрация на ферментирали течности. Те имат по-висока централизация на алкохол и надлежно по-силни аромати и усети спрямо други питиета, като бира или вино. Сред най-известните дестилати са конякът, ромът, водката и другите типове ликьори. Специалистите от екипа на споделят малко повече информация за това в кои храни се прибавят.

Коняк и други дестилати в сосовете
Сосовете са съществени при готвенето. Конякът, със своя характерен мирис, постоянно намира място в рецептите им. Той освен задълбочава усета, само че оказва помощ и за фламбирането на ястията, като им придава неповторим мирис.

Вино в сосовете
Този тип алкохол също е чест асистент в кухнята. Червеното вино може да способства за основаването на плътни и наситени сосове, до момента в който бялото придава по-лека и свежа нотка.

Водка за неповторим баланс
Водката може да наподобява необикновен избор за сос, само че тя оказва помощ за усвояването на мазнините и подчертава върху избрани аромати в храната.

Ром в десертите
Ромът е обичан на мнозина, когато става въпрос за сладкиши. От крем-брюле до бонбони, алкохолната напитка придава наслада и благоухание, което прави десертите неустоими.

Ликьори за спомагателна наслада
Ликьорите са съвършени за овкусяване на разнообразни десерти. Те придават разнообразни завладяващи нотки на сладкарските произведения.



Други способи за потребление на алкохола в кухнята



Приложението на алкохола в кулинарията е впечатляващо. Ето някои образци:

Фламбиране с друг тип алкохол
Техниката на фламбиране употребява алкохола за основаване на впечатляващ образен резултат и интензивни аромати. Популярните питиета за фламбиране са коняк, ром и даже водка.

Дресинг за салати
Алкохолът може да бъде употребен и като съставен елемент на дресинг за салата. Бялото вино или леката бира прибавят неповторим привкус на обичайните предписания.

Овкусяване на ястия
Различни типове алкохол се употребяват за овкусяване на разнородни ястия, като по този начин се основава неповторима композиция сред алкохола и останалите съставки.

Алкохолът в готвенето не е просто фешън каприз. Той може да преобрази всяка храна, да разгърне усета и да сътвори в действителност неповторими комбинации. Не пропускайте опцията да експериментирате и да откриете нови и вълнуващи усети!
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР