Относно магистрала „Хемус”, вицепремиерът каза, че минава в следващия програмен

...
Относно магистрала „Хемус”, вицепремиерът каза, че минава в следващия програмен
Коментари Харесай

Сандов с идея: Подпорната стена на плаж „Алепу” да бъде зарита, а не съборена

Относно автомагистрала „ Хемус”, вицепремиерът сподели, че минава в идващия програмен интервал, в случай че желаеме да се строи с европейски средства. „ Би трябвало да е подготвена в границите на идващия програмен интервал 2021-2027 година”, сподели Сандов. „ Оперативната стратегия дава 3 години спомагателен период за осъществяване на планове, тъй че най-късно до края на десетилетието”, изясни той.

Относно АЕЦ „ Белене” той сподели, че ще се направи разбор за нуждата от нуклеарни мощности. „ Твърде доста пари се изхарчиха за нещо, за което няма време, нямаме и потребност от това. На нас ни би трябвало бърза промяна в енергетиката”, сподели Сандов.

Относно въглищните централи министърът уточни, че с Европейска комисия се разисква промяна на задачите от „ затваряне на въглищните региони” към задачата „ понижаване на емисиите”.

„ Над 5 милиарда влизат в бюджета предходната година от квотите излъчвания. Идеята е да ги влагаме в енергийния преход”, сподели Сандов. Освен това се възнамерява национална акция за залесяване. „ Целта е 100 милиона дървета до 2030 година Има обезпечено финансиране за началото на тази кампания”, сподели вицепремиера.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР