Египетският външен министър Самех Шукри се отправи в сряда към

...
Египетският външен министър Самех Шукри се отправи в сряда към
Коментари Харесай

Външният министър на Египет пътува до Иран за погребението на президента

Египетският външен министър Самех Шукри се насочи в сряда към Техеран, с цел да взе участие в погребението на иранския президент Ебрахим Раиси, който почина при злополука с хеликоптер в неделя, се споделя в изказване на външното министерство, представено от " Ройтерс ".

" Посещението на Шукри е първото посещаване на египетския външен министър в Иран " , сподели иранската полуофициална осведомителна организация Tasnim.

Отношенията сред Египет и Иран постоянно са напрегнати през последните десетилетия, макар че двете страни поддържат дипломатически контакти.

Миналия септември външните министри на двете страни се срещнаха по време на срещата на водачите на Организация на обединените нации в Ню Йорк и Раиси, който също участва на Общото заседание на Организация на обединените нации, сподели тогава, че срещата може да проправи пътя за възобновяване на връзките.

Иранският външен министър Хосейн Амирабдолахиан, който също почина в злополуката, с е срещна с египетския си сътрудник по-рано този месец в Гамбия в коридорите на срещата на върха на Организацията за ислямско съдействие.

Двамата министри разискаха напъните за поощряване на двустранните връзки и последните развития в района, изключително продължаващата обстановка в Газа.
 CNN: Египет трансформира съглашението за Газа без знанието на Съединени американски щати
CNN: Египет трансформира съглашението за Газа без знанието на Съединени американски щати

Преговорите са в застой
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР