Относно интервюто. Бойко Борисов е многовекторен и объркващ за своите

...
Относно интервюто. Бойко Борисов е многовекторен и объркващ за своите
Коментари Харесай

Андролова: ,,Смирението“ на Борисов е форма на разфасоване! С интервюто приключи ,,умниците“

Относно изявлението. Бойко Борисов е многовекторен и замайващ за своите съперници. Той постоянно се прави на опростена скица, на лесноразбираем, предвидим състезател. Неговото „ примирение “ е форма и метод за разфасоване на врага. Самомнителните „ умници “ прекомерно непроницателно го подценяват, обичат да го наскърбяват, да се вършат на значими и да чертаят края му. Върху това строят цялото съображение за съществуването си. Само че „ умниците “ завършват, а Борисов продължава. И в този момент чувам радевите анализатори, че Борисов „ шизофренично “ нищо не споделил. Каза. В изявлението си Борисов даде разностранни сигнали, взаимно противоречащи си.

Ще напомня надарения поляк Лец: „ Ударил съм настрана?! Точно там беше задачата ми. “
Борисов има его, като всеки съумял човек, само че умее да го свива, когато е належащо. Умее да изчаква, да отсрочва ударите си. Гъвкав е, а това е доста значимо качество. Защото, в случай че си прекомерно дървен, не става. Борисов е политически шахматист и реалист във връзка с това кое е допустимо и кое – не. Този натурализъм му дава преимущество пред фантазните погроми на така наречен негова съпротива, част от която новоизлюпена и мощно замаяна от близостта с властта. Борисов работи с вариантите на обективната реалност, а не през изкривената субективна оптика на желанието.

„ Искам да е по този начин, значи е по този начин “, е методът, по който доста хора измислят света към себе си и го нагласят, с цел да им пасва. Борисов е човек минал през улицата, а не е отгледан в разглезено-номенклатурен или партийно-бюрократски аквариум. Това му оказва помощ. Темата с парите, фотосите и кюлчетата постоянно го прави нервозен. Разбираемо е. В тази история, в този кюляф има нещо изтървано, някаква негова персонална неточност, жестоко изменничество. Дали са манипулирани фотосите не е толкоз значимо. Важно е, че беше продънен в персоналното си пространство. С този удар враговете мислеха да го довършат. Но не съумяха. Това са тъмните страни и минусите на властта. Хубаво е, че властта има и доста светли, забавни, допаминови, възбуждащи сетивата, привлекателни черти. Затова абстиненцията, когато човек изгуби властта, се претърпява мъчно.

От Facebook профила на журналистката Калина Андролова
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР