Относително равенство в очакванията за предсрочни избори и за пълен

...
Относително равенство в очакванията за предсрочни избори и за пълен
Коментари Харесай

70% от българите подкрепят протестите, 50 на 50 са за предсрочни избори и пълен мандат на правителството

Относително тъждество в упованията за предварителни избори и за цялостен мандат на държавното управление. Това демонстрира изследване на "Галъп интернешънъл ", извършено сред 28 и 30 ноември измежду 801 души в цялата страна.

Общо 43% от запитаните считат, че държавното управление ще остане на власт до края на мандата си през 2021 година

Други 44% са на противоположния полюс и имат по-скептични упования. 29% от тях са на мнение, че държавното управление ще остане на власт до евроизборите през май следващата година, а 15% дават относително по-оптимистична прогноза, съгласно която то ще се задържи до локалните избори през есента на 2019 година

Мнозинството от интервюираните - 70%, поддържа митингите против ръководството. Половината от тях декларират, че биха взели участие в митинг против държавното управление, а 8% към този момент са го правили. Други 41% обаче не биха се присъединили в сходни прояви.

Повечето от запитаните (69%) са на мнение, че митингите са спонтанни, а други 19% ги считат за платени. От своя страна 4% от интервюираните дефинират митингите като престъпни.

По отношение на оценката, която българите слагат на ръководството, множеството от тях считат, че държавното управление се оправя "средно " - 32% споделят това мнение. Други 15% му слагат оценка "добре ", а едвам 4% правят оценка ръководството му като "много положително ". Значително по-високи са отрицателните оценки - 26% намират ръководството за "лошо ", а 21% го дефинират като "много неприятно ".
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР