БСП е застигнала ГЕРБ и към момента в градовете двете

...
БСП е застигнала ГЕРБ и към момента в градовете двете
Коментари Харесай

Червен Кольо си разигра коня и нагласи процентите по мераците на БСП

БСП е застигнала ГЕРБ и все още в градовете двете партии са с изцяло подравнен електорален капацитет ( 25,5% към 25,8%). Това твърди в последното си проучване на "Медиана " на социолога Кольо Колев.

Червената партия му дава цялостна независимост и естрада, с цел да получи властта и да упрявлава страната.

Преданият й социолог разруши всички досегашни изследвания и на останалите си сътрудници, където на всички места ГЕРБ води пред Българска социалистическа партия, въпреки и с процент-два преднина.

Червен Кольо обаче добре е поиграл очевидно с числата, с цел да реализира % преднина за партията, на която е правилен - Българска социалистическа партия.

Според Колев, изследването му е представително за жителите на градовете в страната, интервюирани са 810 души, в двустепенна извадка, в интервала 26 януари - 1 февруари, и даже абсурдът с Банов не бил повлиял на мнението на интервюираните.

Не бива и да се пропуща моментът, че изследването не касае евроизборите, които са най-скорошните, които предстоят в страната ни, след което следват локалните, а на този стадий не се разяснява за парламентарни. Въпреки това точно парламентарните избори са обект на дълбокоизследователската активност на Червен Кольо.

Кое време обгръща изследването:

- речта на Бойко Борисов пред актива на ГЕРБ в София;

- обвиняванията към Елена Йончева за пране на пари;

- конгреса на БСП;

- речта на президента Румен Радев във връзка втората му годишнина като президент;

- Изследването не регистрира въздействието на обвиняванията против Боил Банов

Данни за електоралните настройки за евровота няма, резултатите са от въпрос за парламентарните избори измежду градското население, въз основа, на която от "Медиана ", благосъстоятелност на социолога Кольо Колев, оферират и планирани проценти.

Според социолога Кольо Колев в градовете данните демонстрират, че ГЕРБ и Българска социалистическа партия са с изравнени позиции. Според него все още на национално равнище на парламентарни избори за Българска социалистическа партия биха дали своят вот 24, 8 на 100, а ГЕРБ - 23,6%.

"Към момента, може да се чака релативно висока изборна интензивност за идните избори за европейски парламент (над 40% заявяват безапелационна подготвеност да гласоподават на тях). Характерното е, че това са извънредно симпатизанти на ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи. Електоратът на останалите партии е доста едва стимулиран да гласоподава. Очевидно е, че тези избори ще бъдат натоварени със символно значение от вътрешнополитически темперамент – „ да накажем ГЕРБ “ против „ да запазим ръководството и да не допуснем комунистите на власт! “. Резултатът ще зависи от опцията на ГЕРБ и Българска социалистическа партия да привлекат гласоподаватели отвън тясно партийните редици ", разясняват от "Медиана ".

Преди седмица "Маркет линкс " огласи напълно разнообразни данни. Според организацията на идния евровот за ръководещата партия биха дали своят вот 18,4 на 100 от всички гласоподаватели против 15,5 на 100 за Българска социалистическа партия. Преизчислено по отношение на гласуващите разликата става още по-голяма - 8,5 на 100 (ГЕРБ-29,9% против 21,4% за БСП).
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР