Българите очакват предсрочни избори и дори да не са по

...
Българите очакват предсрочни избори и дори да не са по
Коментари Харесай

Българите са в очакване на предсрочни избори

Българите чакат предварителни избори и даже да не са по улиците, поддържат митингите. Това сочат резултатите от изследване на организация "Маркет Линкс ", показано в ефира на БиТиВи тази заран. Все повече хора не са удовлетворени от протичащото се в страната - през май месец неодобрение са изразили 55% от запитаните, а в края на ноември те към този момент са 74 на 100. Около 80% от интервюираните споделят, че поддържат митингите. Недоволството им обаче е главно поради ниските приходи, неприятното опазване на здравето и високите налози.

Прогнозите са, че българските жители сега са в обстановка да чакат предварителни избори, тъй като недоволството и неудовлетвореността от това по какъв начин се развива страната към този момент е доста високо, разяснява социологът Добромир Живков.

Според данните цените на горивата, които се акцентират като съществена причина за митингите, не се оказват този основен претекст, който кара хората да излязат на улицата.

Цените на горивата могат да отключат протестна вълна. Въпросът е, че хората като цяло са неудовлетворени от виталния си стандарт. Според данни на Евростат всеки трети българин е на границата на общественото изключване, напомни Добромир Живков.

В съпоставяне с май спада доверието и към държавното управление, и към президентската институция, регистрират още от „ Маркет Линкс”. Доверието в кабинета последните месеци е едвам 20 %.
Що се отнася до електоралните настройки - ГЕРБ губи поддръжка, а от Българска социалистическа партия към момента не съумяват да активизират целия набор от симпатизанти.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР