Слънцето навлиза в една от своите най-ниски точки в космическата

...
Слънцето навлиза в една от своите най-ниски точки в космическата
Коментари Харесай

НАСА предрича започване на голямо застудяване

Слънцето навлиза в една от своите най-ниски точки в галактическата епоха.

Слънчевите лъчи не са като всички предишни месеци на 2018 година, а ултравиолетовото лъчение бързо понижава. Новите проучвания демонстрират, че най-високите пластове на Земята регистрират огромно охлаждане.

"Над земната повърхнина, покрай края на Вселената, нашата атмосфера губи топлината си. Ако тази наклонност продължи, горните пластове на атмосферата скоро биха могли да станат рекордно студени, с невъобразим мраз от началото на галактическата епоха (или: от началото на проучването на космоса), споделя Мартин Млинчак от НАСА.

Тези данни бяха оповестени от апарата "Кибер " на спътника на НАСА "Тимед ", който следи излъчванията на въглероден диоксид (CO2) и азотен оксид (NO) - две вещества, които играят основна роля в енергийния баланс на въздуха от 100 на 300 км над повърхността на нашата планета.

Чрез премерване на инфрачервеното излъчване на тези молекули "Кибер " може да дефинира топлинното положение на газа на самия връх на атмосферата на Земята, т.е. в пласт, който учените назовават термосфера, оповестява Новости.

"Термосферата постоянно е студена по време на минимума на Слънцето и това е една от най-важните аргументи, заради която 11-годишният безоблачен цикъл визира нашата планета ", изяснява Млинчак.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР