Правителството на Португалия отказа да изплащането на репарации за зверствата,

...
Правителството на Португалия отказа да изплащането на репарации за зверствата,
Коментари Харесай

Португалското правителство отказва да плаща репарации за колониалните престъпления

Правителството на Португалия отхвърли да изплащането на репарации за зверствата, осъществени по време на трансатлантическото иго и колониалната епоха , обратно на по-ранните мнения на президента на страната Марсело Ребело де Соуса. Това съобщи организация Ройтерс.

От 15-ти до 19-ти век 6 милиона африканци са били отвлечени и принудително превозени през Атлантическия океан от португалски кораби и продадени в иго, най-вече в Бразилия.

Колониалната епоха на Португалия продължава повече от пет века, като Ангола, Мозамбик, Бразилия, Кабо Верде, Сао Томе и Принсипи, Източен Тимор и някои територии в Азия са подчинени на португалско ръководство.

Ребело де Соуса уточни, че Португалия може да употребява няколко метода за погашение на репарации, като анулация на дълга на някогашни колонии и обезпечаване на финансиране.

Правителството означи, че желае " задълбочаване на взаимните връзки, почитание към историческата истина и все по-интензивно и тясно съдействие, учредено на помиряването на братските нации ". В същото време даде поръчка, че няма желание да изплаща репарации, отбелязвайки, че тази линия е следвана от предходните кабинети. Според държавното управление връзките с някогашните колонии са отлични.

По-рано тази седмица президентът предложи изплащането на репарации, навличайки си мощни рецензии. Не можем да заметем всичко пот килима. Длъжни сме да водим този развой, акцентира той.
 Португалският президент предлага репарации за колониалните закононарушения
Португалският президент предлага репарации за колониалните закононарушения

Но изказванията му бяха подложени на критика от десните партии като изменничество към страната
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР