Смятам, че в тази ситуация щеше да бъде правилно начело

...
Смятам, че в тази ситуация щеше да бъде правилно начело
Коментари Харесай

Меглена Плугчиева: Последните решения на служебния кабинет са "пожарникарски"

Смятам, че в тази обстановка щеше да бъде вярно отпред на Министерство на външните работи да има един кариерен посланик с няколко посланически мандата зад тила си и управнически качества. Това сподели някогашният консултант на премиера Димитър Главчев Меглена Плугчиева в предаването „ Говори в този момент " по Българска национална телевизия.

Министерство на външните работи е значимо и особено министерство, акцентира тя. „ В тази дипломатическа работа работят брилянтни, кариерни дипломати с дълготраен стаж и управнически качества. "

Тя пожела триумф на Димитър Главчев и съобщи, че отговорността, която той поема като министър председател и външен министър, е голяма. „ Това е Херкулесова задача ", счита Плугчиева.

Тя самата също е отказала да поеме министерството - повода е правилото служебното държавно управление да е експертно.

" Заявката на служебно държавно управление беше да бъде от политически неутрални специалисти. Аз постоянно съм била част от политическата квота на Министерство на външните работи и по тази причина смятах, че е редно в действителност да се съблюдава правилото надалеч от всякаква политическа колоритност. В тази обстановка щеше да е добре отпред да е кариерен посланик, с няколко мандата, а не консул или пък почнал посланически мандат.

Тя съобщи, че не е предложила Стефан Димитров и че е съвпадане, че той я е наследил на посланическия пост в Черна гора.

„ По време на ръководството на ПП-ДБ се сътвори усещане, че всеки може да стане министър. Аз не споделям това подстрекателство в обществото, още повече във връзка с Министерство на външните работи, разяснява Плугчиева.

Тя дефинира последните решения на служебния кабинет като " пожарникарски ".

" В момента се потушава един пожар при енергетиците, само че той се отсрочва с една година, тъй като е заложен в Плана за възобновяване. При земеделците, с цел да търсим опция за разплащане на украинската помощ - нямаше заложен нито един лев в бюджета, който остана завещание от ПП-ДБ и с поддръжката на ГЕРБ и Движение за права и свободи. Трябваше на пожар да се търсят средства от съфинансиране на европейски планове, с цел да може да се удовлетворят настояванията на земеделските стопани ", съобщи Плугчиева.

Българска национална телевизия, „ Говори в този момент "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР