Лена Бориславова чисти Кирил Петков за Министър с фалшиви документи

...
Лена Бориславова чисти Кирил Петков за Министър с фалшиви документи
Коментари Харесай

„Биволъ“: Кирил Петков е влязъл във властта с фалшиви документи и измама

Лена Бориславова " чисти " Кирил Петков за Министър с подправени документи и подписи
Кирил Петков е станал длъжностен Министър на стопанската система с цената на фалшифицирани документи и фактическа машинация, показани на Агенцията по вписванията, написа в публикация

Неверните условия са били нужни, с цел да се почисти от всевъзможен тип спор на ползи. Фалшификацията е включвала поредност от недействителни и неистинен документи, направени и легализирани от юрист Лена Бориславова. Целта е била да бъдат въведени в подвеждане държавните институции, че Кирил Петков Петков няма никакакво несъгласие със законите, с цел да бъде назначен за министър на стопанската система през 2021 година

За задачата е трябвало да показа документ, че е български жител, съгласно Конституцията. Освен това е задължен да напусне всички сдружения, в ръководството на които попада. Казусът с канадското поданство и недекларирането му към този момент беше квалифицирано като противоконституционно от Конституционния съд. Петков обаче не понесе никаква глоба за нарушаването на Българската Конституция, макар че е персонално виновен за това. Паралелно се оказва, че съществуват задоволително учредения за нарушени редица други закони, в това число Наказателния кодекс, с цел да бъде въпреки всичко назначен Кирил Петков за Министър на стопанската система.
Изчистване от спор на ползи посредством машинация
Освен в частния бизнес все още на влизането в политиката Петков е бил и член на УС на неправителствената организация „ Да запазим Корал “. Организацията е известна с дейната си гражданска позиция освен за запазването на морския бряг, само че и по всевъзможни природозащитни дела. „ Да запазим Корал “ е в действителност единствената социална конструкция, която до известна степен е легитимирала Кирил Петков като опозиционер на ръководството на ГЕРБ, Борисов и корупционното статукво през последните години. В нейното управление с изключение на Кирил е взел участие и татко му Петко Петков. Последното е било спънка, съгласно условията на Закона за администрацията. В чл.19, ал.7, т.3 ясно се указва, че:

„ Министър-председателят, заместител министър-председателите, министрите, заместник-министрите и така нататък не могат да са членове на орган на ръководство или надзор на юридическо лице с нестопанска цел, комерсиално сдружение или кооперация. “

Кирил Петков обаче е държал да не загуби въздействието си в този влиятелен цивилен клуб, тъй като с помощта на него е станал различим като достоверен герой за „ смяна “, а не спуснат парашутист в българския обществено-политически живот от далечна Канада, какъвто в действителност е бил. Излизането му от Управителния съвет на „ Корал “ е трябвало да стане по същия метод, по който „ излиза “ от всичките си компании в частния бизнес, т.е. да повери всичко в ръцете на извънредно непосредствен и приближен човек, посредством който да резервира своето въздействие. Разликата е, че при прекачване на свои компании, всичко зависи от него, а в публичната конструкция има дълга и групова законова процедура. Освен това не е несъмнено, че груповата воля ще се съобрази с персоналните упоритости да сложи на свое място протеже, което е дясната му ръка в множеството компании, без даже да членува в Сдружението “Да запазим Корал “.
Адвокат или  фалшификатор?
Кирил Петков е бил „ освободен “ от длъжността си на шеф в сдружението за отбрана на Корал, само че с цената на фалшифицирано пълномощие, подправени документи, протоколи и подписи на другите членове от сдружението. Неистинските документи са били входирани в Агенцията по вписванията не от различен, а от персонално от юрист Лена Бориславова, с нейния дипломиран електронен автограф (КЕП)!



Измамата е осъществена след действителното встъпване в служба на Министър Кирил Петков през 12.05.2021 година На идващия ден рано сутринта е почнала акцията по „ изчистването ” му. За невероятно къс период още на 14-ти Петков се снабдява с „ изчистена “ информация, че е напуснал УС на Сдружението за Корал и няма никакви други участия в несъгласие със Закона. На това съображение и той подава Декларация за липса на спор на ползи пред КПКОНПИ, с цел да може да бъде назначен навреме за министър.

Фалшифицираните документи „ организират “ цялата процедура по замяната на Кирил Петков с негов доближен, без изобщо нещо от документираните дейности да са се случили в действителност. Схемата се развива при започване на май 2021 година – по навръх 13 и 14 май, само че в друг порядък са направени подправените документи със задна дата.

„ Биволъ “ подрежда нещата хронологично, както са се случили, а не както са показани в погрешните документи.
Хронология на измамата против министерско кресло
В началото на м. май 2021 година Кирил Петков се готви незабавно да стане министър на стопанската система в служебното държавно управление на Румен Радев. За задачата би трябвало да напусне всички сдружения, в които попада. На 10-ти май Радев издава Указа за назначението на Петков, а на 12-ти той публично встъпва в служба. Но вместо да бъде спазен Закона, е употребен изцяло незаконен метод за илюзия на държавните институции.

 На 13-ти май в 1:39 часа след среднощ, Лена Бориславова си изготвя подправено пълномощие с което може да се разпорежда изцяло с гражданското съдружие „ Да запазим Корал “ и подписва това пълномощие с подправен подпис на Председателя на сдружението, Атанас Русев.Подписът на пълномощното не е саморъчно положен, а е изкопиран 1:1 от публични документи на сдружението, в тази ситуация спесимен на подписа на шефа на сдружението.

Фалшиво пълномощие на името на Лена Здравкова Бориславова да се разпорежда с делата на Сдружението “Да запазим Корал ”. Подписът на Председателя е заимствуван и натрапен електронно на документа.

В същия мрачен нощен час са направени още серия неистинен документи:
Протокол от Общо заседание на Дружеството на 06 май 2021 година, с една единствена точка в дневния ред, освобождението на Кирил Петков от Управителния съвет на Сдружението. На негово място в Управителния съвет влиза никому незнайният в Сдружението Мартин Драгулев, който унаследява целия бизнес на Кирил Петков. Драгулев е или шеф, или в борда на шефовете във всичките компании на Петков.Не е мъчно да се допусна, че е изключително доверено лице на някогашния Премиер и Лидер на Политическа партия. На Протокола от Общото заседание също е подложен подправяния автограф на ръководителя Атанас Русев. Тук подписа е изкопиран от остаряло пълномощие, издадено през 2019 година Документът е подписан и от самият Мартин Драгулев, незнайно за какво и по какъв начин. Протоколът е формиран на 13.05.2021 година в 1:16 часа през нощта и приключен в 1.43 мин.
Протокол от Оценка за съвместимост на Сдружението с подписите на Председателя и Мартин Драгулев. Подписът на Русев е прекопиран още веднъж и натрапен както в другите документи.

Протокол от Оценка за съвместимост на Сдружението с подписите на Председателя и Мартин Драгулев

Същият Драгулев не може да бъде определен за член на УС на Корал на мястото на Петков законно, защото изобщо не е и не е бил в никакъв случай член на Сдружението. Такава промяна погазва изцяло и Устава на сдружението.

Фирмите и участията на Кирил Петков във всевъзможни сдружения са трансферирани на Мартин Драгулев, откакто той влиза във властта.

 

Кирил Петков и неговият другар и приемник в бизнеса – Мартин Драгулев на плажа “Корал ”
Протокол, по отношение на разлепване на покана за привикване на Общо заседание на „ Да запазим Корал “. Той е с дата 21.04.2021 година, подписан от Кирил Петков. Там стои ифалшифицираният автограф на Атанас Русев. (Копиран от спесимена на автограф на шефа на Сдружението). Документът е формиран на 13.05.2021 г, в 1:36 часа през нощта.
Фалшив Протокол за взето решение за разлепване на покана за привикване на Общо заседание с подписа на Кирил Петков и още веднъж копирания от едно и също място и натрапен автограф на Председателя Русев
Списък на всички членове на всички членове на съдружие с нестопанска цел ”Да запазим Корал ”, към 06 май 2021 год. Този документ е още веднъж с копирания подправен автограф на Председателя Русев. Съставен е в 1:43 мин.
Приложен Списък на членовете на “Да запазим Корал ” към 06.05.2021 година Отново с подправения автограф на Председателя
Декларация по член 13, алинея 4 от ЗТРРЮЛНЦза истинността на гореописаните документи от името на Атанас Русев. На нея също е подложен подправяния автограф на Атанас Русев. Документът е с дата 13.05.2021 година формиран в 1:41 часа през нощта. Две минути след съставянето на подправеното пълномощие на Лена Бориславова. Фалшифицираният автограф на Атанас Русев е еднакъв и в двата документа и си проличава, че е сканиран, а не саморъчно положен. Дори си проличава квадратчето, с което софтуерно е отсечен единствено подписът. Декларацията гласи:
„ заявявам истинността на декларираните за регистриране условия и приемането на показаните за оповестяване актове, касаещи Сдружението.

Известна ми е наказателната отговорност, която нося по чл.313 от Наказателния кодекс, за декларирането на погрешни данни. “



Тук самият измамник е дефинирал тъкмо едно от закононарушенията от общ темперамент, които се преследват при сходно деяние, само че цинично го е приписал другиму. В случая на нищо не подозиращия ръководител на Сдружението за „ Корал “.
Указания за нередности и още подправени документи
Още същия ден сутринта неистинските документи са били сканирани и импортирани в Агенцията по вписванията с електронния автограф на юрист Лена Бориславова. От там на идващия ден в 8:40 сутринта, връщат писмо с Указания по заявление вх. No 20210513015554/13.05.2021г. на юрист Лена Здравкова Бориславова за допускане регистриране смяната в органа на ръководство на Сдружение „ Да запазим Корал “.

Указанията (№ 20210513015554/14.05.2021г.) гласят:

„ Да се показа към заявление рег.No 20210513015554 от 13.05.2021 година –:
– протокол от съвещание на УС за привикване на Оценка за съвместимост на членовете на сдружението.

– описът на присъствалите на общото заседание членове на сдружението (пълномощници) с автограф на всяко лице; в случай че на общото заседание са участвали пълномощници – доказателства за представителната власт на пълномощниците;

– настоящ лист на членовете на сдружението към датата на свикване на общото заседание, удостоверен от представляващия; Представеният лист на членовете на сдружението е към датата на осъществяване на Оценка за съвместимост. “

Указания oт АВ, издадени незабавно след депозирането на подправените документи за “подмяната ” на Кирил Петков в УС на Корал

Още на 14-ти към обед, в границите на към 3 часа са направени екстрено  от Бориславова и трите нови подправени документи със задна дата:
Списък на членовете на Сдружението към 19.04.2021 година

Протокол от съвещание на УС и взето решение на него за промяната на Кирил Петков с Драгулев и привикване на Общо заседание. в документа попадат имената на самия Кирил Петков и на татко му Петко, също член на Управителния съвет на Сдружение “Да запазим Корал ”
Неистински Протокол за събрания на УС на Сдружението на 19.04.2021 година Такова заседание в никакъв случай не се е провеждало.
Списък с подписите на членовете на Сдружението, „ взели участие “ в Общото заседание на 06.05.2021 година От „ подписаните “ 10 члена на Общото заседание, най-малко 9 подписа са фалшифицирани, а единия – на депутатката от ПП-ДБ Мирослава Петрова е под подозрение, тъй като само тя самата може да си го оспори. Едно е несъмнено обаче, че сходно Общо заседание НИКОГА не се е провеждало, както в никакъв случай не се е провеждало и съвещание на УС на Сдружението, на което е взето въпросното Решение за осъществяване на Общо заседание и така нататък
Списък с подписи на членове на Общото заседание на 06.05.2021 година, на което е взето Решението за промяната на Кирил Петков с Мартин Драгулев. Фалшиво.

За да обобщим – цялата процедура по заличаването и подмяната на Кирил Петков с правилния му сътрудник Мартин Драгулев е една грандиозна машинация, осъществена от Лена Бориславова и осъществена със съучастничество или несъзнателно подпомагане на чиновници в Агенцията по вписванията на Р.България.
Чисто и Просто
Очевидно резултатът е настъпил в нужния порядък, тъй като на 14.06.2021 г. Кирил Петков подава Декларация пред КПКОНПИ, съгласно условията на Закона за администрацията и Закона за противопоставяне на корупцията. В декларацията си новоназначеният Министър на стопанската система декларира публично, че все още на встъпването си в служба на високия властови държавен пост не е бил член на ръководство или надзор на сдружения, или юридически лица с нестопанска цел /каквото е случая със Сдружението за „ Корал “/. Последното събитие е на практика въвеждане в подвеждане както на КПКОНПИ, така и на Министерски съвет, чийто член е Петков, защото той действително и съгласно законите на Република България не е напускал или излизал легално от Управителния съвет на това сдружение.

Чиста Декларация на Министър Кирил Петков пред КПКОНПИ за липса на спор на ползи.
ДАНС, Прокуратура, Министерство на вътрешните работи и … още нещо?
За основателни подозрения за осъществени закононарушения по няколко члена на Наказателния кодекс на Р. България е сезирана ДАНС през м. юни 2023 година Незабавно е осъществена инспекция и през м. юли 2023 година, материалите са изпратени в Софийска градска прокуратура! От там през м. август попадат в Софийската районна прокуратура и при започване на м. септември 2023 година е формирано досъдебно произвеждане в Министерство на вътрешните работи. Случаят е даден на проверяващ служител на реда в 5-то РПУ към Столична дирекция на вътрешните работи София. Случаят е заведен като Досъдебно произвеждане № 5275/2023 година, а по разказа на Софийска Районна Прокуратура е 38008/2023 година

Започва следствие по което до този миг за 8 месеца за събрани доказателства и са разпитани над 15 очевидеца. Изведнъж без никакви обяснения СРП изземва назад делото и го праща за следствие на ……. Бургаската Районна Прокуратура. Не е ясно по какви претекстове и какво изобщо се работи по това скандално дело, което визира неопровержими доказателства за груби закононарушения влизащи в наредбите за документна машинация, длъжностно закононарушение, нарушаване на Закона за администрацията, Закона за адвокатурата, допустимо съучастничество на чиновници или съдии по вписванията и най-общо с една дума #КОРУПЦИЯ.

Тук отговорността е освен на съставителите на фалшификациите, а и на лицето, което умишлено се употребява от резултата на сходно закононарушение. Значението на престъпния акт, в случай че въпреки всичко бъде открит по съответния ред от Прокуратурата е голямо, тъй като става дума за лица, които са взели участие и вземат участие във висшето управление на Българската страна и вземат съдбоносни решения за нейната орис. Няма по какъв начин да не бъдат упоменати основателни подозрения за преднамерено отсрочване на следствието и безучастие на прокуратурата. Зависимостта на тази институция от политическите ползи и #Сглобки е интернационално известна неприятна популярност. Подобно дело “на трупчета ” е превъзходен мотив за политически шантаж и държане според на цялата конструкция на ППДБ, посредством поставените в неловко състояние водещи политически водачи и опцията те да бъдат подложени на шантаж. Водени сме напълно от своята журналистическа задача да разкриваме истината, такава каквато е и да я представяме на обществото, тъй като то има право да знае скритите и тъмни страни на политиците, които вземат значимите решения, засягащи бъдещето на нацията.

“Биволъ ” изпрати въпроси до пресцентъра на “Продължаваме смяната ” и до пресаташето на политическата групировка Найо Тицин. Въпросът към Кирил Петков гласи:  “Подписвал ли сте се под Протокол от 20.04.21 година за разлепяне на предложения за привикване на Общо заседание на Сдружение “Да запазим Корал ”, на което сте бил заменен с Мартин Драгулев? ”. Въпрос към Лена Бориславова пък е “Получавала ли сте публично пълномощие от Председателя на Сдружение “Да запазим Корал ” Атанас Русев да го съставлява? ”.
Найо Тицин отговори, че “днес водачите пътуват в страната по срещи ”.  “Сами разбирате, че отговорите на толкоз съответни въпроси изисква време за инспекция ”, обясни пиарът на “Промяната ” пред “Биволъ ”.   Медията се ангажира да разгласява отговорите на Кирил Петков и Лена Бориславова, когато такива бъдат получени.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР