Българките постигнаха три победи, две ремита и допуснаха само една

...
Българките постигнаха три победи, две ремита и допуснаха само една
Коментари Харесай

Българките стигнаха до три победи в осмия кръг на европейското индивидуално първенство по шахмат

Българките реализираха три победи, две ремита и позволиха единствено една загуба в осмия кръг на европейското самостоятелно състезание по типичен шахмат за дами, което се организира на остров Родос в Гърция.

Най-предно класирана от родните състезателки продължава да бъде Белослава Кръстева, която в съботния ден направи реми с французойката Софи Милие и заема 15-а позиция в подреждането с 5.5 точки.

Със същия актив пък Надя Тончева се изкачи на 18-ата позиция се изкачи Надя Тончева след триумфа си над Жока Гаал от Унгария.

Междувременно Гергана Пейчева се наложи над Алесия-Михаела Чолаку от Румъния и към този момент има 5.0 точки на 45-ото място във краткотрайното нареждане. Победа записа и Петя Караиванова, която надигра Джесика Хармсен от Нидерландия и с 4.0 пункта заема 99-а позиция.

Иначе в съботния ден Виктория Радева приключи реми в партията си против представителката на Монако Татяна Дорнбуш и с 4.5 точки е на 72-о място в подреждането, до момента в който Антоанета Стефанова през вчерашния ден претърпя проваляне от сръбкинята Мария Манакова и остава с 3.5 пункта на 119-ата позиция.

Лидер във краткотрайното класиране със 7.5 точки продължава да бъде азербайджанката Улвия Фаталиева, която към момента няма загуба на шампионата.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР