Отличните и ползотворни отношения между България и Кипър в социалната

...
Отличните и ползотворни отношения между България и Кипър в социалната
Коментари Харесай

Президентът Радев и кипърският му колега обсъждат социални теми, пазара на труда, науката и образованието

Отличните и ползотворни връзки сред България и Кипър в обществената област, пазара на труда, науката и образованието ще намерят своето удостоверение и интензивно продължение в срещите на президента на България Румен Радев през днешния ден, във втория ден от неговата публична аудиенция в Кипър.

Българският държавен глава ще връчи през днешния ден медал „ Мадарски конник “ I степен на Сотирула Хараламбус, заместник-председател на най-голямата синдикална организация в Кипър - Панкипърската федерация на труда /ПЕО/, и министър на труда и обществената сигурност на Кипър в интервала 2008-2013 година Тя е удостоена с високото държавно отличие на България за нейния принос за развиването на българо-кипърските връзки в обществената област и отбраната на трудовите и обществени права на сънародниците ни в Кипър.

Работещите на острова българи получиха висока оценка и самопризнание от двамата президенти. Със своя „ скъп принос ” многочислената българска общественост на острова е обогатила обществото и стопанската система на страната през последните няколко десетилетия, означи президентът на Кипър Никос Анастасиадис в изказването си по време на формалната вечеря в понеделник. Изключително положителното име, с което сънародниците ни в Кипър се употребяват, е справедливо с техния труд, акцентира президентът Румен Радев.

Той особено благодари на кипърския си сътрудник и за основаните в Кипър благоприятни условия и условия за действието на 10 български съботно-неделни учебни заведения. С учители от тях през днешния ден ще беседва първата дама Десислава Радева. Домакин на срещата е Българският културен център в Никозия, който е седалище на Съюза на българите в Кипър и където се обитава най-голямото българско учебно заведение „ Никола Вапцаров ”.

Контактите в региона на образованието ще продължат и при визитата на президента Радев в Университета на Кипър. Той ще подари бюст на „ бащата на компютъра ” Джон Атанасов за изграждащата се в най-голямото висше образователно заведение Алея на науката и ще изнесе пред студенти лекция на тематика „ Европа - по пътя на цифровото бъдеще “. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР