Отличието Почетен гражданин на град Пловдив, с което посмъртно бе

...
Отличието Почетен гражданин на град Пловдив, с което посмъртно бе
Коментари Харесай

На сесията: Връчиха на близките на проф. Мурджев посмъртното...

Отличието " Почетен жител на град Пловдив ", с което посмъртно бе почетен пловдивският хирург проф. Красимир Мурджев, беше връчено на негови близки при започване на постоянното съвещание на Общинския съвет. Успоредно с високото отличие беше даден и Почетният знак с герба на града и с лента, символизираща знамето на Пловдив, както и уверение по пример, сложено в рамка.

Общинар номер едно Александър Държиков акцентира, че проф. Мурджев е бил заслужен пловдивчанин и участник в публичния живот, който е съдействал за развиването на града.

Съпругата на видния пловдивски хирург одобри оценката извънредно прочувствено. „ Преди 5 години с моя наследник преживяхме най-голямата загуба, само че в този момент ми давате вяра, че не сме били сами в тази загуба “, съобщи брачната половинка му и благодари, че общинските съветници са обединили сили, сила и изцяло единомислещо са присъдили призванието „ Почетен жител “. Според дамата това е предопределение освен за професионалиста и общественика проф. Мурджев, само че и поради индивида, който е бил търпелив, със мощно наличие и доста диалогичен.

„ Краси нямаше привилегията да остарее, само че той се водеше от една максима - обичаше да споделя, че никой не знае какъв брой време му е отредено тук на земята, само че всеки може да избере какво да направи и по какъв начин да го употребява. Той направи своя избор – до момента в който живя, се отдаде на хрумвания, на дела и на хората. Тази премия за мен е като мост през световете. По този мост би трябвало да има светлина, вяра, бъдеще, по тази причина го обричам на нашия наследник, с цел да му припомня, че когато облаците се сгъстят, постоянно има светлина, слънцето постоянно изгрява, само че би трябвало да запазим сърце, с цел да го почувстваме и очи, с цел да го забележим “, съобщи брачната половинка на проф. Мурджев.

Междувременно ръководителят на Общинския съвет Александър Държиков, преди старейшините да стартират да преглеждат дневния ред, честити рождения ден на сътрудниците си Георги Юруков и Костадин Гаров.
Свързани вести На сесията: Шефовете на общинските компании се уредиха с евтини жилища
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР