Открито писмо – Обръщение Не на участието в Глобалната война“До

...
Открито писмо – Обръщение Не на участието в Глобалната война“До
Коментари Харесай

Не на участието в Глобалната война!

Открито писмо – Обръщение „ Не на присъединяване в „ Глобалната война “ "

До Председателя на Народното събрание, народните представители, Президента и Правителството

Открито писмо – Обръщение

Не на присъединяване в „ Глобалната война “

В изискванията на към този момент почналата Глобална война с към момента ниска активност, само че с наклонност на тревожна ескалация на въоръжени и невъоръжени дейности пред управителните кръгове на разнообразни страни застава въпросът с най-висока отговорност, за това каква линия на държание ще следва съответната страна.

Особено остро стои този въпрос пред страните от Източна Европа и Черноморския басейн, които са в най-голяма непосредственост до „ окото на бурята “ в тази Глобална война – въоръжения спор в Украйна. В най-тревожна конюнктура, обаче, е България заради редица исторически, геополитически, стопански, социо-демографски и впрочем условия. Такава обстановка изисква особена умереност и мъдрост от така наречен „ политически, стопански и обществен хайлайф “ на нашата Родина.

Вземането на решение за доставка на оръжия за режима в Украйна на процедура значи оповестяване на открита война на Русия, без значение от предлозите, с които би се осъществила такава съдбоносна акция. Ако горното деяние от страна на публична България се осъществя следствията за Отечеството ни биха били извънредно трагични, в това число, колкото и необикновено това да се коства на някои през днешния ден, да загубим българската държавност.

Трябва да помним уроците на историята – първата и втората национални произшествия, „ Символичната война “ от 14.12.1941 година против Съединени американски щати и Англия, както и за благополучие неосъществената трета национална злополука, от която ни избави Москва.

Ето за какво се обръщаме към Вас, към Вашите гражданска съвест и по този начин нужно в този миг политическо геройство да заявите рационална позиция, която да изрази желанието и волята на българите – България да не бъде въвличана в геополитически и цивилизационни спорове, които могат да се окажат трагично-съдбоносни за нашата страна. Призоваваме да се схване национално виновна позиция за Общобългарска платформа:

България – Зона на мира! България – Брод за мир! “

Като първа стъпка в това отношение долуподписаните са подготвили самодейността София-домакин на среща-диалог „ Войни за МИР и стабилно развиване на Европа и света “. Предлагаме Президента на Р България да възглави тази самодейност, която има цялостната поддръжка на голямата част на българския народ, както и имаме вяра, че ще получи дълбокото почитание на международната общност.

21 април 2022 година

За Български Национален съвет за мир

Проф. Нако Стефанов

За Брод за България

Лазар Мурджев

За Национален предприемчив цивилен комитет „ В името на България “

Доцент Валентин Вацев

За Български евразийски теоретичен център

Проф. Минчо Минчев

За Български евро-атлантически разследващ форум/БЕАРФ/

Генерал Тодор Бояджиев

За Черноморски институт

Проф. Маруся Любчева

За ИК за Национално единство „ 6-ти септември “

Петко Колев

За Сдружение „ Орлов мост за смяна “

Светлозар Съев

За Обединение 29 София

Румен Спасов

За Дружество „ Юнак “

Дочо Шипковенски

За Български наставнически централен комитет/БРЦК/

Явор Гочев

За Обществена академия за просвета, обучение и култура/ОАНОК/

Проф. Стойчо Симов

* Откритото писмо е отворено за поддръжка
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР