Откритата колоборация между квартета ГЕРБ-ДПС-ИТН-Възраждане за сваляне на правителството е

...
Откритата колоборация между квартета ГЕРБ-ДПС-ИТН-Възраждане за сваляне на правителството е
Коментари Харесай

Сараи, джипки и диванчета: Есенцията на завладяната държава

Откритата колоборация сред квартета ГЕРБ-ДПС-ИТН-Възраждане за събаряне на държавното управление е несъвместима единствено на пръв взор. На процедура, има задоволително доказателства за връзките сред Движение за права и свободи и Има Такъв Народ, от една страна и ГЕРБ и " Възраждане ", от друга.

Така наречената несъответственост е само въз основата на идеологическите табелки, които тези партии са си закачили.

В действителността, Има Такъв Народ и " Възраждане " са нещо като дъщерни сдружения на Движение за права и свободи, респективно ГЕРБ за осъществяване на техните цели. Навсякъде към тях мирише на Държавна сигурност и силови групировки.

Но табелките си извършват задачата да мамят хората с несъществуващи други възможности.

Нашата политическа система на повърхността се проучва по медиите преднамерено единствено по оста “дясно-ляво ”. Анализатори непрекъснато леят рецензии, че политиките на кабинета са прекомерно “леви ”, че Българска социалистическа партия завлича Политическа партия с популизъм, че Демократична България се е обезличила.

Всъщност “дясното ” е последният кей на нашата мафия.

“Дясно ” и “ляво ” имат смисъл на координати единствено в една достоверна демократична система. Когато играчите са с табелки, а полезности на процедура отсъстват, единствената полезност са властта за пари и парите за власт.

Така се оформи нашата не народна власт, а клептокрация.

Тя се съставлява политически от три съществени ЕООД с табелки на партии с едноличен притежател: ГЕРБ, Движение за права и свободи и Има Такъв Народ. Техните водачи са отвън Народното събрание и спускат решения за гласоподаване съгласно съответния бизнес интерес.

Така цялата ни политика и гласност до неотдавна бяха функционалност на безотчетната воля на сараи, джипки и диванчета.

Всяка власт, която се базира на достоверни политически полезности става зложелател на клептокрацията тъй като разрушава нейния бизнес модел. А този бизнес модел може да играе и вляво, и вдясно; и на Запад, и на Изток. Както се споделя, парите не миришат.



Ето за какво до момента в който този модел не бъде опустошен не може да има власт на жителите и обикновено политическо представителство; т.е естествена народна власт.

Чрез мрежите на клептокрацията се прокарва съветското въздействие у нас и България не може да реализира своя суверинитет.

Така на първо равнище клептокрацията се маскира по оста “ляво- дясно ” като “дясна ”. А на второ равнище - като “евроатлантическа ” по оста Запад - Изток.

Всички партии на клептокрацията се етикират като евроатлантически, с цел да се снабдят с оправдание за кражба на еврофондове и да получат поддръжка или спасят от гонене на Европа. И да пазят зад кулисите съветските ползи у нас, по чиито инструкции, модел и пример те са основани.

Чак на трето равнище, обаче - върховенството на правото - идва действителната разлика сред клептокрацията и демокрацията. Клептокрацията не може да съществува, в случай че не подчини закона. А демокрацията не може да съществува, в случай че има хора над закона.

И по този начин клептокрацията може само да съществува, когато подмамва своите гласоподаватели с табелките на първо и второ равнище. За задачата голям антураж от анализатори и публицисти се грижат непрекъснато да подлагат на критика държавното управление единствено на първо равнище и да акцентират алибито на опозицията на второ равнище.

Най-старателно избягваният ракурс на оценка на партиите в медиите е корупцията.

Когато тя стане очевидна, то прожекторите се насочват към обвинителя в корупция, с цел да се объркат хората кои са корумпираните.

И в това е есенцията на превзетата страна.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР