Откази на прокуратуратаз образуване на досъдебно производство по някои престъпления,

...
Откази на прокуратуратаз образуване на досъдебно производство по някои престъпления,
Коментари Харесай

Откази на прокуратурата вече ще мога да се обжалват в съда

Откази на прокуратуратаз формиране на досъдебно произвеждане по някои закононарушения, най-много тежки, ще могат да бъдат обжалвани пред съда. Това реши Народното събрание, приемайки на второ четене промени в Наказателно-процесуален кодекс.

Имаше оферти да се даде опция за обжалване на всички отводи на прокуратурата, без значение от тежестта на закононарушението. Първоначалният вид, утвърден на второ четене в правна комисия, беше да може да се апелира прокурорски отвод от досъдебно произвеждане пред съда единствено в случаи на тежки закононарушения. Той обаче беше редактиран, като отпаднаха някои типове закононарушения.

Бойко Рашков ( " Продължаваме промяната - Демократична България " ) посочи, че при всички казани хрумвания и оферти за смяна я няма кражбата като закононарушение, поради което подалият сигнал да може апелира прокурорски отвод от досъдебно произвеждане. Имаше обаче и мотив, че в случай че всички може да апелират всичко пред съда, тогава съдилищата ще бъдат по този начин претрупани.

От Българска социалистическа партия и " Възраждане " по всякакъв начин се пробваха да забавят започването на дебатите за второто четене на измененията в Наказателно-процесуален кодекс, известни като " Крумовите закони " по името на правосъдния министър Крум Зарков, който е вносител. Соцалистите даже напуснаха съвещанието с аргумента, че не желаят да имат нищо общо с този спор, тъй като измененията опонират на Конституцията. Лидерката им Корнелия Нинова даже употребява цитати от основния прокурор Иван Гешев, с цел да отбрани тезата си.

Най-важният текст от тези промени е регламентирането на опцията за следствие на основния прокурор. Разискванията по тях не престават.

Очаквайте детайлности!
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР