Откакто някои знаменитости заложиха на татуировките за изразяване на идентичността

...
Откакто някои знаменитости заложиха на татуировките за изразяване на идентичността
Коментари Харесай

4 риска, които да обмислите преди да се татуирате


Откакто някои звезди заложиха на татуировките за изложение на идентичността си, от ден на ден татуисти се трансформират в звезди. И в това няма нищо неприятно, стига манията за татуиране да върви паралелно с представяне на евентуалните опасности от разкрасителната процедура .

Статистиката сочи, че над 35% от американците на възраст 18-25 години имат най-малко по 1 татуировка върху тялото си, а манията не стопира да се разраства в международен мащаб, в това число у нас. Това предизвика експертите да посочат няколко от рисковете от татуирането , които наложително би трябвало да се имат поради преди пристъпване към перманентната кожна намеса.

Риск от зараза
Това е най-дискутираната и позната заплаха от слагането на татуировка. Рискът може да пристигна от нестерилна среда в студиото, нечисто мастило, некачествена грижа за кожата след татуиране и други

Алергична реакция
Макар и рядко, татуираният може да развие кожна алергична реакция, отключена от никел или живак в мастилото, настоящи като доста потентни алергени. Алергична реакция може да се развие и вследствие неконтролираното излагане на татуирания сектор на директна слънчева светлина. В множеството случаи реакцията на кожата е краткотрайна, само че може да се стигне и до трайно утежняване качеството на татуировката. Задължително се консултирайте за качеството на мастилото и възможните алергени в него преди татуиране.

Компрометиране резултатите от образна диагностика в бъдеще
Има открити случаи, в които съставки на мастилото в кожата утежняват качеството на радиовълните при ядрено-магнитен резонанс в сектор от тялото, където кожата е татуирана. От една страна, това може да докара до неточни резултати от проучването, а от друга – може да предизвика изгаряне на кожата в съответния сектор. Винаги информирайте лекаря за съществуване на татуировки по тялото, когато ви следва проучване с способи за образна диагностика.

Свързани публикации.. Татуировка на младеж? Може, само че при едно изискване 0 5 метода да премахнем татуировка 0 Какво би трябвало да знаем, преди да се татуираме? 0

Перманентно увреждане на кожата при унищожаване на татуса
Премахването на татуировка надалеч не е толкоз обикновена процедура, колкото слагането й. Това би трябвало да се има поради преди предприемане на разкрасителната процедура. Лазерът, с който се унищожават и отстраняват пигментите в мастилото при унищожаване на татуировка , може да нанесе съществени провали, като цялостният им набор към момента не е изцяло обяснен. Допълнително стеснение е и болката от процедурата, която е съпоставима с тази при слагане на татуировка.

Посочените са единствено част от вероятните опасности, които би трябвало да се съобразят преди слагане на татуировка. Особено деликатни следва да са хора с сензитивна и проблематична кожа, които са съществена група пострадали в тази ситуация.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР