Отиващият си президент на САЩ Доналд Тръмп може да бъде

...
Отиващият си президент на САЩ Доналд Тръмп може да бъде
Коментари Харесай

Нанси Пелоси обвини Тръмп в убийства при щурма на Капитолия

Отиващият си президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп може да бъде съизвършител в убийствата, станали по време на щурма на Капитолия на 6 януари. Това разгласи ръководителят на Камарата на представителите Нанси Пелоси в изявление за телевизия MSNBC, предава

Пелоси упрекна Тръмп, че е предизвикал офанзивата на радикалите, като неведнъж приказва за хипотетичната машинация на президентските избори и приканва своите последователи да щурмуват Капитолия.

„ Думите на президентите са значими. Те тежат един звук – изясни ръководителят на Камарата на представителите. – Използваха думите му, с цел да дойдат тук. “

Според Пелоси, в случай че в бъдеще бъде потвърдено, че американският водач и няколко други членове на Конгреса са си сътрудничили по един или различен метод с бунтовниците, всички те би трябвало да бъдат приети за съучастници в закононарушенията, осъществени по време на завладяването на Капитолия, в това число гибелта на петима души.

„ Той подбуди протеста, аргументи тази гибел и това опустошение “, сподели Пелоси.

В същото време, отбелязва Politico, до момента в който редица чиновници, в това число основният прокурор на DC Карл Расин, към този момент са декларирали, че учат ролята на Тръмп в размириците, никой от тях към момента не е приказвал директно за присъединяване на някогашния президент в гибел на хора.

Белият дом към момента не е коментирал думите на Пелоси.

Щурмът на Капитолия се състоя на 6 януари по време на протест на последователи на Доналд Тръмп, които не признават резултатите от гласуването през ноември, което докара до избора на демократа Джо Байдън за президент.

Митингите доведоха до конфликти с полицията. Пет души починаха, десетки бяха арестувани.

Демократите упрекнаха Тръмп в подстрекаване към протест и изпратиха резолюция до Конгреса, с цел да го импийчнат. В същото време Тръм счита речта си пред своите последователи на 6 януари, след което започнаха безредиците, за изцяло допустима.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР