Отиващият си председател на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заяви, че

...
Отиващият си председател на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заяви, че
Коментари Харесай

Оставям Еврокомисията в добри ръце, спокоен е Жан-Клод Юнкер

Отиващият си ръководител на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер съобщи, че оставя Комисията в положителни ръце, откакто през днешния ден Европейският парламент утвърди новия й състав, под управлението на Урсула фон дер Лайен, предадоха ТАСС.

"Председателят Юнкер пожелава на новия състав на Европейска комисия всичко положително. Той има вяра, че оставя Еврокомисията в положителни ръце ", сподели на конференция в Брюксел говорителката на Европейска комисия Мина Андреева, след гласуването на Екологичен потенциал в Страсбург.

Междувременно Урсула фон дер Лайен изрази през днешния ден противоречие с предлагането разпоредбите за разширението на Европейски Съюз да бъдат изменени в хода на подготовката за договаряния за присъединение със Скопие и Тирана.

Не би трябвало да сменяме коня посред пътя, сподели тя на конференция, запитана за желанието на Франция да бъдат импортирани промени в разпоредбите, преди двете столици да получат дата за начало на договарянията с Европейски Съюз.

В наш стратегически интерес е Западните Балкани да бъдат допустимо най-близо до нас. Скопие и Тирана в действителност заслужават да стартират договарянията за присъединение. Трябва да покажем на жителите на Северна Македония и на Албания, че са значими за нас, уточни тя, въпреки в програмното си слово пред Европейския парламент през днешния ден да не загатна въпроса с разширението.

Фон дер Лайен добави, че всички страни от Европейски Съюз би трябвало да имат принос в оправянето с миграцията. По нейните думи НАТО и Европейски Съюз не са противници.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР