Отходните води на Синеморец се изливат в морето от незаконен

...
Отходните води на Синеморец се изливат в морето от незаконен
Коментари Харесай

Замърсено море: Защо отпадни води се изливат край Синеморец

Отходните води на Синеморец се изливат в морето от противозаконен канализационен колектор. Това е открила инспекция на Регионалната дирекция за народен строителен надзор - Бургас.

13 години след констатацията на строителния надзор е осъществена втора инспекция и тя открива същото. Незаконният колектор продължава да работи, а отходните води не престават да се изливат в морето край Синеморец.
Образувано е административно наказателно произвеждане против възложителя на градежа на колектора – кметът на община Царево Георги Лапчев.

„ Глобяват община Царево, аз просто я съставлявам. Този колектор не е вярно да излива води в морето, само че да каже че това е 40-годишната канализация на село Синеморец. Единственият верен път, по който може да бъде отхвърлен този проблем, е не с санкции и наказания, тъй като общината няма потребен ход – тя е притисната. Това, което ще се случва, е да я санкционират за нещо, което не е в нейните благоприятни условия, защото страната е тази, която би трябвало да подсигури средства “, изясни Георги Лапчев.

„ Следим чистотата на водата по плажовете, там няма и нотка за това, че има проблем. Тази тръба е на напълно друго място и това не е плаж “, уточни кметът на Царево.

Според него казусът ще се реши, когато бъде построено пречиствателно оборудване. Общината е направила план, тя е изготвила всичко, само че площадката, на която би трябвало да бъде построено е в естествен парк „ Странджа “ и тя би трябвало да бъде изключена от него, изясни Георги Лапчев.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР