Отговорете на ракетите със смях“ – това е надсловът на

...
Отговорете на ракетите със смях“ – това е надсловът на
Коментари Харесай

Френското сатирично списание „Шарли Ебдо“ публикува творби на украински карикатуристи

„ Отговорете на ракетите със смях “ – това е надписът на новия брой на френското сатирично списание „ Шарли Ебдо “, а в него са поместени произведения на украински карикатуристи, които „ не престават да си правят работата “ - макар войната.

Руска мечка, която потапя лапата си в кошер, преди да бъде " оглозгана " до кокал от пчели, Путин, облечен в алена пачка за балет, със сърп и чук в ръка – това са единствено част от хумористични изображения, оповестени в последния брой на френското списание. Сатиричните изображения са на украинските художници Юрий Журавел, Олег Гутсол и Олексий Кустовски и други, а приходите от продажбата на изданието ще бъдат дарени на въоръжените сили на Украйна и за териториалната защита на Одеса.

Украинските карикатури са „ явно безмилостни към руснаците, показвайки комизъм, който не желае да отстъпи пред произвола и терора “, изяснява публицистичният екип на „ Шарли Ебдо “. Повечето от творбите са взети от галерия, проведена в Одеса от локалната асоциация на карикатуристите, която носи името " Руски военен транспортен съд, иди на*** " – репликата, която бе отправена към руснаците от украински боец, до момента в който пази Змийския остров.

Affaire Abad: le rêve brisé

Retrouvez:
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР