Отдавна беше ясно, че коалиционно управление - в традиционния смисъл

...
Отдавна беше ясно, че коалиционно управление - в традиционния смисъл
Коментари Харесай

Радан Кънев: Габриел е най-изявеният и високопоставен политик на ГЕРБ, това напълно изключва подкрепа от ПП и ДБ

" Отдавна беше ясно, че съдружно ръководство - в обичайния смисъл на думата, е доста мъчно в България, даже невероятно. И поради дълбоките разлики сред партиите, и поради разликите сред гласоподавателите. Ако не беше по този начин, нямаше да имаме пет следващи избори и да сме застрашени от шести ", сподели пред евродепутатът Радан Кънев.

И добави, че формат " експертен кабинет " мъчно може да се случи отпред с най-изявения политик от една политическа мощ, каквато е офертата сега.

" Мария Габриел е най-изявеният и най-високопоставен политик на ГЕРБ. Това изцяло изключва поддръжката от страна на Политическа партия и Демократична България. Това доверие на заем не може да се реализира с нашите гласове. Тази позиция ще бъде изцяло непокътната. Интересно е дали тя ще изиска властта да уточни персонално министрите си. В момента ГЕРБ потеглят по друг път, не търсят експертна формула, а излъчват най-успешния си политически кадър. Надявам се, че Мария Габриел не е и няма да бъде момичето на Бойко ".

Кънев акцентира още, че има нещо значимо, върху което да се построи и политическата тактика - " в българското общество няма политическа воля за незабавна, бърза, радикална смяна ":

" Промяната ще се случва постепенно, нерешително. Няма да се случи знамение. Няма да се случи гражданска война. Ако желаеме радикална смяна, би трябвало да се подготвим за дълготрайно стратегическо изпитание, а не за героична офанзива на леката конница ".

Според евродепутата истината за случилото се с колата на основния прокурор в никакъв случай няма да стане ясна, само че каквато и да е тя - дава тревожни сигнали за положението, в което се намират българските институции.

" Каквато и да повода за случая, той беше употребен от статуквото в правосъдната власт. Една доста сериозна нелегитимна мрежа, която съществува в правораздаването, нерядко дефинирана като " правосъдна мафия ", за следващ път опита да си отреже опашката и отървавайки се от извънредно компрометираната фигура, извънредно неуместната за поста фигура на Иван Гешев, да избави себе си за сметка на един милиционерски кадър, който си беше подбрала за краткотрайно прилагане. Новината за очевидно идното премахване на Гешев е добра, само че не значи, че промяна в българското правораздаване се е случила. Напротив, значи, че статуквото в правосъдната промяна ще опита по-прегледен вид нищо да не се промени ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР