Отчаянието, безизходицата, безработицата, галопиращите цени, безпаричието са основното, което споделят

...
Отчаянието, безизходицата, безработицата, галопиращите цени, безпаричието са основното, което споделят
Коментари Харесай

Отчаянието, безизходицата и безработицата тормозят родопчани

Отчаянието, безизходицата, безработицата, галопиращите цени, безпаричието са главното, което споделят хората в Родопите. Селища, с разрушени пътища и обезлюдяване на района. Всичко това на фона на предварителните парламентарни избори, които ще се проведат на 2-ри октомври т.г. Дали политическите послания на 4-мата претенденти за Народното събрание от Смолянско ще накарат гласоподавателите да отидат до урните?

А ситуацията преди зимата в Родопите е извънредно тежко. Хората, изключително на село, са обезпокоени, подготвят зимнина, събират дърва, инсталират климатици, с цел да се подсигурят за тежките зимни дни, когато още веднъж се чака да има блокирани и откъснати селища. Такова беше село Триград повече от половин година, пипомня БНР.

Години наред хората на 10 селища по поречието на Елховското корито край Рудозем желаят естествен път, обещаван им от разнообразни политици. Асфалтиране на 12-км права стартира преди дни, след митинг.

Заради неналичието на естествен път се обезлюди и чепеларското село Студенец, край което през 2007 г унищожителен пожар погълна над 7 хиляди декара гора.

През последните седмици и в Неделинско стремително е асфалтират пътища. В общината съвсем няма работа. Масово хората са в чужбина и за следващ път родопчани се надяват бъдещите политици да ги чуят.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР