Отборите на Шалке и Борусия Дортмунд завършиха при резултат 0:0

...
Отборите на Шалке и Борусия Дортмунд завършиха при резултат 0:0
Коментари Харесай

Дербито на Рур остана с две греещи нули на таблото

Отборите на Шалке и Борусия Дортмунд приключиха при резултат 0:0 в прословутото „ Рурско “ дерби от 9-тия кръг на немската Бундеслига. И двата тима имаха много положения за гол, като домакините съумяха да уцелят гредите на вратата на Роман Бюрки цели 2 пъти.

Двубоят стартира с положения пред двете порти още в началните мигове. Шансове се откриха пред звездата на „ жълто-червените “ Джейдън Санчо и младият нападател на домакините Раби Матондо, само че и двамата не съумяха да отбележат.

В рамките на 5 минути в средата на полувремето „ кралскосините “ стигнаха до две превъзходни благоприятни условия за гол.

В 28-та бранителят Салиф Сане се извиси след осъществяване на корнер и заби мощен удар с глава в горната греда на вратата на Роман Бюрки.

В 33-та минута беше ред за ново осъществяване в гредата. Полузащитникът на Шалке Суат Сердар се оказа най-съобразителен след разбъкване в наказателното поле на Дортмунд и пласира мощен изстрел, този път попаднал в лявата греда на вратата на Бюрки.

Началото на втората късмет даде на феновете нови две два страхотни шанса пред всяка от двете порти. Първо, в 48-та минута, Гуидо Бургщалер беше изведен самичък против стража на Борусия, само че ударът му беше избит от бранител на гол линията.

Само 4 минути по-късно Джейдън Санчо още веднъж беше в центъра на вниманието. След хубава многоходова композиция той остана на добра стрелкова позиция, само че ударът му беше париран от Александър Нюбел.

Темпото на дуела последователно спадна, като последния добър късмет падна в краката на Санчо още веднъж. След добра офанзива по лявото крило топката беше закарана в краката на британското крило, който откри пространство и пласира компактен шут в левия ъгъл на Нюбел, само че стражът на Шалке беше постоянен, с цел да ресурси двете нули на огромното табло.

По този метод Борусия остана на 3-то място в класирането, а актив от 16 точки след 9 мача. Шалке, въпреки това, остана 7-ми с 15 пункта.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР