Отборите на Реал Мадрид и Пари Сен Жермен завършиха наравно

...
Отборите на Реал Мадрид и Пари Сен Жермен завършиха наравно
Коментари Харесай

Реал си гарантира място на 1/8-финалите, Атлетико ще трябва да почака за своето

Отборите на Реал Мадрид и Пари Сен Жермен приключиха наедно 2:2 във трогателен конфликт от група А на Шампионската лига, игран на „ Сантяго Бернабеу “.

Домакините, които щяха да си подсигуряват класиране за 1/8-финалите при победа, към този момент бяха ясни за елиминациите след равенството по-рано в другия мач от групата сред Галатасарай и Брюж. Така, дуелът в испанската столица се игра без напрежение и от двата състава, като гостите от Франция към този момент си бяха обезпечили място в идната фаза. Кралският клуб бе изрично по-добрият от двата тима на терена през първата част и закономерно поведе в 17-та минута посредством щатния си голмайстор Карим Бензема, който играеше в своя мач номер 100 в ШЛ.

В края на първата част се стигна до най-любопитната обстановка в цялата среща. Марсело загуби топката в центъра на терена и ПСЖ провежда бърза офанзива, при която Мауро Икарди бе фаулиран в наказателното поле от стража на „ белия балет “ Тибо Куртоа. Първоначално основният арбитър Артур Диаш уточни бялата точка и изгони с пряк червен картон белгийския вратар, само че след намесата на ВАР португалският съдия промени решението си и вместо това анулира най-тежкото наказване във футбола, като уточни нарушаване в интерес на Реал за избутване на Марсело от страна на Идриса Гей. През втората част домакините още веднъж имаха по-добрите обстановки за гол, само че трябваше да чакат до 79-та минута, когато Бензема засече с глава центриране на Марсело и не остави шансове на някогашния пазач на мадридчани Кейлор Навас.

Четири минути по-късно, обратно на показаното на терена, ПСЖ доближи до равнене. Първо, Тома Мюние подаде рисково в наказателното поле и след групова неточност на Куртоа и Рафаел Варан, Килиан Мбапе понижи разликата. Скоро по-късно резервата Пабло Сарабия осъществя с отличен изстрел за 2:2 след подаване на Хуан Бернат. В края и двата тима имаха късмет да си тръгнат с трите точки. Мбапе пропусна след пас на Сарабия, откакто би около Куртоа, а влезлият като запаса Гарет Бейл уцели страничния дирек след директен свободен удар. Така, Реал ще приключи на второ място в групата, само че си подсигурява място на 1/8-финалите. В последните срещи от групата играчите на Зинедин Зидан пътуват до Белгия за среща с Брюж, до момента в който парижани одобряват вкъщи Галатасарай.

В различен дуел от вечерта, Ювентус надделя Атлетико Мадрид с минималното 1:0 на „ Алианц Стейдиъм “. Единственото попадение в срещата бе осъществено от Пауло Дибала в последната минута на първата част. Кристиано Роналдо се завърна в редиците на „ Старата госпожа “, само че не съумя да се разпише в своя мач номер 175 в Шампионската лига – той към този момент има с един повече от легендата на Милан Паоло Малдини, като рекордьор по участия в най-престижния европейски клубен шампионат е Икер Касияс със 188.

„ Бианконерите си подсигуряваха първата позиция в група D, до момента в който Атлетико надалеч не се е класирал. „ Дюшекчиите “ остават втори с актив от седем точки, само че към този момент с една по-малко на трето място е Байер Леверкузен. „ Аспирините “ завоюваха при визитата си на Локомотив Москва с 2:0 и са с шест пункта преди последните срещи от групата. В тях Атлетико приема вкъщи руснаците, до момента в който германците играят в къщи с Юве.

Ето и всички резултати от довечера:

Група В:

Цървена Звезда – Байерн Мюнхен 0:6

Тотнъм – Олимпиакос 4:2

Група С:

Аталанта – Динамо Загреб 2:0

Манчестър Сити – Шахтьор Донецк 1:1. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР