Отборите на Килмарнък и Сейнт Мирън от Висшата лига на

...
Отборите на Килмарнък и Сейнт Мирън от Висшата лига на
Коментари Харесай

Два отбора в Шотландия наказани с служебни загуби

Отборите на Килмарнък и Сейнт Мирън от Висшата лига на Шотландия получиха служебни загуби от по 0:3 за мачовете си през октомври, в които не съумяха да вземат присъединяване поради нарушение на протокола за ковид.

Килмарнък трябваше да анулира дуела с Мъдъруел, откакто няколко играчи дадоха позитивни проби за COVID-19. Сейнт Мирън пък не съумя да се яви за два свои мача - единият още веднъж против Мъдъруел, а другият - против Хамилтън Академикал.

От Висшата лига на Шотландия показаха, че двата тима са признали нарушавания на протокола, в това липса на обезпечаване на нужната отдалеченост в клубните рейсове и по време на отборни вечери.

Kilmarnock and St Mirren's Covid breaches in full as Premiership pair hit hard after SPFL investigation
— Daily Record Sport (@Record_Sport)
" Придържането към регулациите и протокола е сериозно значимо, с цел да може сезонът да приключи по проект. Ние забелязахме нарушаванията, които са направени от Килмарнък и Сейнт Мирън и техните управления ще би трябвало да вземат ограничения, с цел да не се позволява повтаряне на обстановката ", обявиха от Висшата лига на Шотландия.

Освен със служебни загуби, двата клуба бяха осъдени и условно с по 40 000 лири, които ще им бъдат отнети при повторни нарушавания до 30 юни. Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР