Отборът на Янтра 1919, който през пролетния полусезон ще води

...
Отборът на Янтра 1919, който през пролетния полусезон ще води
Коментари Харесай

Деко пое последния в Северозападна Трета лига

Отборът на Янтра 1919, който през пролетния полусезон ще води борба за оставане в Северозападната Трета лига, притегли в редиците си най-успелия на клубно равнище габровски футболист – Мирослав Иванов. Деко, както го познават във футболните среди у нас, ще поеме функционалностите на играещ треньор на отбора през втория дял от шампионата, заяви президентът на клуба Веселин Антонов. Досегашният ментор Светлин Иванов остава в треньорския щаб, в екипа още веднъж влиза и Генади Цитлакидис.

До края на 2017-а Деко беше в треньорския щаб на Етър в Първа лига, като асистент на Станислав Генчев, само че преди броени дни беше освободен, откакто Красимир Балъков пое кормилото при „ виолетовите “.

„ Срещнахме се с управлението на клуба и говорихме. Два дни обмислях и в последна сметка взех решение да се захвана с тази задача – да спасяваме тима от изпадане “, показа първенецът на България с Левски и Лудогорец.

Освен привлечените към този момент в състава Йордан Иванов и Христо Минчев, клубът ще се опита за вземе за пролетния полусезон най-малко още три нови попълнения, като един от играчите, с който се водят диалози, е футболист с добре познато име в българския футбол.

Първото занятие на Миро Иванов с тима на Янтра 1919 ще бъде на 15-и януари, когато започва подготовката на отбора за втория полусезон.

Мирослав Иванов е петкратен първенец на България. Във визитката си има три трофеи с Левски (София) и две с Лудогорец (Разград). Носител е на три купи на страната (2 с Левски и 1 с Лудогорец) и три Суперкупи (Левски-2, Лудогорец-1). Така на сметката му личат общо 11 трофея в България. В европейските клубни шампионати има 14 мача - 2 в Шампионската лига, 7 в квалификационните кръгове за ШЛ и 5 в шампионата за Купата на УЕФА (Лига Европа). Автор на почетното попадение на " сините " против холандския Хееренвеен в мач от груповата фаза на шампионата за шампионата за купата на УЕФА.

В родната футболна история ще остане победният му гол против ЦСКА през сезон 2011/2012 година, с който тимът на Лудогорец стана първенец за първи път. Клубовете, за които е играл, са: Янтра (Габрово), Шумен, Левски (София), Монтана, Лудогорец (Разград), Локомотив (Горна Оряховица), Етър – Велико Търново, Севлиево и Калиакра (Каварна).

Източник: sport-gabrovo.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР