Отборът на ЦСКА записа най-убедителната си победа в предсезонната си

...
Отборът на ЦСКА записа най-убедителната си победа в предсезонната си
Коментари Харесай

Токов удар не спря ЦСКА да разгроми Ботев Враца

Отборът на ЦСКА записа най-убедителната си победа в предсезонната си подготовка пред старта на формалните мачове през новия сезон. „ Червените” победиха с безапелационното 4:0 гостуващия Ботев Враца на „ Българска армия”, а на почивката столичани показаха и футболистите, които ще започват сезона. Преди срещата пък имаше токов удар на "Българска войска ", което затрудни работещите на стадиона да си свършат работата, само че въпреки всичко казусът бе отхвърлен в началните минути на конфликта.

Изключителен мач за ЦСКА направи Федерико Варела, който вкара три от головете в срещата, а Гонсало Виейра от врачани си означи автогол при започване на мача, с цел да даде звук за шумния триумф на футболистите, ръководени от Любослав Пенев.

За софиянци следва мач против Лудогорец за Суперкупата на България на 17-и юли, а броени дни по-късно е първия мач от втория прелиминарен кръг от Лигата на конференциите. Там „ червените” чакат спечелилия всред Струга и Лиепая. Първият мач за ЦСКА в efbet Лига е против ЦСКА 1948.

Малко преди стартовия час на срещата се случи токов удар на "Армията ", който съществено забави началото на срещата, както и формалното показване на футболистите на "червените ".



След единствено пет минути игра ЦСКА поведе в резултата. Яник Вилдсхут проби по крилото и достави изострен пас в наказателното поле на врачани, а Гонсало Виера от Ботев опита да почисти топката и я прати в личната си врата за 1:0.

В следствие Йоан Бауренски можеше да накаже груба неточност на стража на ЦСКА - Бусато, само че в последна сметка юношата на ЦСКА не порази вратата на родния си отбор. "Червените " пък опитваха да наложат диктуващо движение, контролирайки ловко топката. В 29-ата минута се видя следващият превъзходен пробив на Яник Вилдсхут, който нахлу отляво в наказателното поле на Ботев. Нидерландецът даде паралелен пас за Ахмедов, но като че ли той пристигна малко по-назад за нападателя, който въпреки всичко отигра с пета, само че Краси Костов отрази удара. В тази обстановка Ахмедов получи проблем в гърба и бе сменен от Радослав Живков.

В 32-ата минута Йоан Баи получи подаване отдясно от Турицов и достави за Живков, чийто удар с глава не съумя да се случи заради интервенция на Илия Миланов. Осем преди края ЦСКА наказа неточност при изнасянето на топката от Антонио Георгиев. Варела открадна топката от футболиста на врачани и видя вляво на наказателното поле Живков. Младокът подаде назад за аржентинеца, който с удар с вътрешната част на крайници си удвои актива на столичани.



В последната минута от първата част ЦСКА вкара трети гол. Яник Вилдсхут продължи с пета по тъчлинията отдясно за Йоан Баи, а французинът изведе Радослав Живков в наказателното поле на "зелените ". Нападателят сви топката за Феде Варела, който отстрани с едно допиране защитник на врачани и с лекост вкара третия гол за "червените ".



След почивката пък от ЦСКА показаха играчите, с които отборът ще стартира новия сезон под аплодисментите на почитателите, заели местата си в Сектор "А " на "Армията ". Темпото през втората част спадна доста, като заплахите пред двете порти липсваха, а Любослав Пенев и Даниел Моралес направиха редица промени в своите сформира. В 67-ата Федерико Варела сподели блестяща техника в наказателното поле на врачани, само че ударът му не откри очертанията на вратата на гостите от Северозапада.

В 71-ата минута пък Георги Йомов пусна пас по земя отдясно за Асен Дончев. Младият футболист прати центриране в наказателното поле на противника. Жеферсон пропусна топката, само че зад него Варела насочи удар с глава, който някак се оказа във вратата на Дамян Дамянов - 4:0.



Девет преди края стражът на Ботев Враца Дамянов прати топката настрана от вратата си след подъл удар от разстояние на ирландеца Греъм Кери.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР