Отборът на Тотнъм пропиля изключителен шанс да се намеси по-сериозно

...
Отборът на Тотнъм пропиля изключителен шанс да се намеси по-сериозно
Коментари Харесай

Неочаквана издънка попари плахите шампионски амбиции на Тотнъм

Отборът на Тотнъм пропиля извънреден късмет да се намеси по-сериозно в борбата за купата. Селекцията на Маурисио Почетино се издъни в несъответствуващ миг, падайки изненадващо вкъщи с 1:3 от Уулвърхямптън.

Лондончани стартираха мощно и до почивката водеха с 1:0 след гол на Хари Кейн. Всичко обаче се промени след паузата, когато " шпорите " бяха скандално пасивни и позволиха цели три попадения във вратата си. В герои за " вълците " на Нуно Еспирито Санто се трансфораха Боли, Хименес и Елдер Коща.

 Снимка 397683
Източник:

Тотнъм въобще не си губи времето и още от първия съдийски сигнал подложи " вълците " на своя атакуващ футбол. Това не бе по никакъв начин добра вест за Руй Патрисио, който един път изгледа по какъв начин топката мина рисково близо около неговата греда след удар на Сон, а малко по-късно с блестяща интервенция стопира голов шут на Ериксен.

Нямаше какво да спре магията на Хари Кейн в 22-ата минута. Английската звезда матира противника с доста тежък шут зад границата на наказателното поле.

 Снимка 397684
Източник:

В 29-ата минута Хьон-Мин Сон преодоля противник и се впусна към границата на наказателното поле, след което се настройки и насочи страховит удар, минал обаче на косъм от лявата греда.

След паузата Тотнъм " дръпна " ръчната спирачка и тотално абдикира от контрола над този дуел.

От това се възползваха гостите, които стигнаха до равенството в 72-ата минута. Всичко стана след осъществяване на корнер, при което Боли се оказа най-съобразителен и от близко не остави късмет на Юго Лорис.

Сякаш даже и това не стресна " шпорите ", които продължиха много лежерничко да търсят победния гол. Така се стигна до 83-ата минута, когато домакините бяха шокирани с втори гол. Мексиканският стрелец Раул Хименес стреля едва, само че тъкмо по тревата и коженото кълбо се оплете в мрежата на столичани, с цел да реализира пълня поврат в интерес на Уулвс.

 Снимка 397685
Източник:

Но това не беше всичко от славната вечер на " вълците ". Елдер Коща фиксира крайното 1:3 за гостите, откакто бе изведен зад тила на защитата от Дохърти и с лекост матира пробвалия се да го пресече Юго Лорис.

ТОТНЪМ - УУЛВЪРХЯМПТЪН 1:3

1:0 Кейн (22 " ), 1:1 Боли (72 " ), 1:2 Хименес (84 " ), 1:3 Коща (87 " )

СТАДИОН : " Уембли "

СЪДИЯ : Стюърт Атуъл

ТОТНЪМ : Лорис, Дейвис, Алдервейрелд, Санчес, Трипиър, Али, Сисоко, Ериксен, Кейн, Сон, Уинкс (резерви: Газанига, Фойт, Лукас, Н " Коду, Роуз, Скип, Уолкър-Питърс)

УУЛВС : Патрисио, Бенет, Коуди, Боли, Дохърти, Дендонкер, Невеш, Джони, Кавалейро, Траоре, Хименес (резерви: Руди, Бонатини, Коща, Гибс-Уайт, Моутиньо, Саис, Винагре)
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР