Отборът на Пари Сен Жермен постигна нов късен драматичен успех

...
Отборът на Пари Сен Жермен постигна нов късен драматичен успех
Коментари Харесай

Неймар отново спаси ПСЖ с късен гол

Отборът на Пари Сен Жермен реализира нов късен трагичен триумф във френската Лига 1, откакто надигра при гостуването си Лион с 1:0 в финален мач от шестия кръг.

Единственото попадение в срещата падна в 87-та минута, когато бразилската звезда на първенците Неймар получи асистенция от Анхел Ди Мария и макар че беше заобиколен от четирима бранители на съперника, съумя да откри път към вратата на Антони Лопес. Гостите имаха преимущество по повод притежание на топката и точните удари, само че трябваше да чакат до заключителните минути, с цел да се поздравят с трите точки. Неймар още веднъж се оказа спасителят на отбора, откакто в предишния кръг негов акробатичен изстрел донесе триумфа вкъщи против Страсбург в добавеното време на срещата.

Старши треньорът на парижани Томас Тухел съобщи след края на срещата, че Неймар е 100% предан на клуба. „ Той е 100% с нас, той е 100% в състава – той се смее и се майтапи – благонадежден е и може да се разчита на него “, означи немският експерт. „ Нормално е, той да е предан – това е и належащо. Ней е доста сензитивен човек. Това беше едвам третият му мач в последните четири месеца. Той ще усъвършенства своята физическа форма с натрупването на дуели и това ще му помогне в допълнение. Неймар е постоянно съдбоносен и изобретателен “, приключи той по адрес на бразилеца.

Отборът е към този момент в серия от пет поредни победи във всички шампионати без позволен гол и се изкачи на върха в първенеството с актив от 15 точки – три повече от Анже и Ница. Лион пък към този момент е девети в таблицата след второто си проваляне за сезона. В идващия промеждутъчен кръг ПСЖ приема в къщи Реймс, до момента в който Лион гостува на Брест. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР