Отборът на Марица излиза днес на финала в турнира Купа

...
Отборът на Марица излиза днес на финала в турнира Купа
Коментари Харесай

Марица излиза за седма Купа на България в Бургас

Отборът на Марица излиза през днешния ден на финала в шампионата Купа България против в опит да завоюва за седми път трофея. Двубоят е от 19:00 часа в бургаската зала „ Младост “.

За Марица това ще е 11-и край в клубната история. Преди година в спор за наградата в Пазарджик те победиха ЦСКА София с 3:0 и завоюваха Купата за шести път.

До момента тимът е спечелил шест пъти трофея – 2012, 2015, 2017, 2018, 2019, 2021-а години. Марица е бил и четири пъти финалист – 1997, 2001, 2011 и 2016. По брой титли „ жълто-сините “ са еднолично на трето място с 6. Мачът ще е по-специален за волейболистките на Марица Кристина Гунчева и Боряна Ангелова, както и за треньора на ДКС Варна Стоян Гунчев и центърът Майа Ангелова. Кристина Гунчева и Стоян Гунчев са щерка и татко, а Боряна и Майа Ангелови са сестри.

Това ще е трети мач сред двата тима, Марица победи в Пловдив с 3:0, а във Варна дуелът беше преустановен на половината на втория гейм и при 1:0 за Марица поради повреда в залата. По пътя към финала девойките на Борислав Крачанов преодоляха Славия София и ЦСКА София, а ДКС Варна се оправи с Локомотив 1929 НИДО София и Казанлък Волей.

Във краткотрайното класиране в НВЛ Марица е водач с 21 точки, а ДКС Варна е на третото място с 13 точки. В последния си мач от шампионата маричанки победиха точно ДКС Варна с 3:0 вкъщи в изтеглена среща от 14-ия кръг. Двубоят ще бъде излъчен онлайн по Diema Sport 2
Свързани вести Треньорът на ВК Марица удовлетворен макар загубата от Фенербахче ВИДЕО
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР