Отборът на Лудогорец превзе Лаута“ в изключително интересен мач от

...
Отборът на Лудогорец превзе Лаута“ в изключително интересен мач от
Коментари Харесай

Лудогорец обърна Локомотив Пловдив в драма с пет гола и намали изоставането си от ЦСКА

Отборът на Лудогорец завладя „ Лаута “ в извънредно забавен мач от 17-ия кръг на Първа лига, приключил 3:2 за първенците.

Локо Пд поведе рано посредством Мартин Паскалев, само че Матиас Тисера с два гола направи обрата цялостен. Каули означи за 3:1, а по-късно Джовани понижи. „ Смърфовете “ се пробваха да стигнат до шокиращо тъждество, само че „ орлите “ удържаха трите точки, с които съкратиха преднината на водача ЦСКА на единствено 3 точки, в случай, че те имат два мача по-малко.

Локомотив Пловдив стартира мача добре и поведе в 4-ата минута. След офанзива отляво Димитър Илиев даде за Евандро. Той шутира незабавно, Серджио Пад мазета, само че право на крайници на Мартин Паскалев, който нямаше по какъв начин да сбърка – 1:0. Лудогорец отговори посредством Сисиньо, пред който се откри добра опция, само че стреля право в Динко Хоркаш. В идващите минути „ смърфовете “ продължиха да бъдат рискови, само че отбраната на разградчани се оправи.

Лудогорец изравни в 19-ата минута. Като от нищото Сисиньо даде превъзходен извеждащ пас към Матиас Тисера, а той без никакво напрежение преодоля Динко Хоркаш, който излезе да го посрещне – 1:1. Последва нова бърза офанзива, при която Текпетей опита пас за Тисера, само че аржентинецът се размина с топката. След това и Педро Нареси би, само че право в Хоркаш. Обратът стана факт в 28-ата минута. След превъзходен диагонален пас на Якуб Пьотровски Аслак декор Витри проби отдясно и подаде за Матиас Тисера, който вкара второто си попадение в мача – 2:1.

В 38-ата минута Лудогорец стигна и до трето попадение. То бе дело на Каули Оливейра, който изскочи зад отбраната след прословут пас на Якуб Пьотровски и преодоля Динко Хоркаш. Голът бе прегледан за възможна засада, само че се оказа, че тя е покрита от Райън Бидунга – 3:1. В края на първата част Лудогорец можеше да постави точка на разногласието, като Тисера и Текпетей останаха сами против Хоркаш, само че хърватският вратар избави своя отбор. Последваха два положителни шанса за домакините, само че и Димитър Илиев, и Евандро не бяха акуратни.

Втората част стартира със едва отиграване за Лудогорец. Направи го Матиас Тисера, който получи добър пас от Бърнард Текпетей, само че не уцели вратата от чиста позиция. В 59-ата минута Тисера направи великански пропуск. Бидунга не се намеси добре и сами против Хоркаш останаха цели трима футболисти на разградчани – Тисера, Каули и Текпетей. Вместо да подаде аржентинецът опита да оформи своя хеттрик, само че не уцели вратата.

Локо Пд понижи резултата в 64-ата минута. Димитър Илиев проби отдясно и даде за Джовани, който с прецизен удар не остави шансове на Серджио Падт. Ситуацията бе прегледана с ВАР за вероятно нарушаване на Пиер Зебли против Якуб Пьотровски, само че такова нямаше, като даже по-скоро полякът фаулира халфа на Локо Пд. В 88-ата минута Кирил Десподов центрира от корнер за Игор Пластун, който обаче не откри задачата. Веднага по-късно Кирил Десподов направи огромен пропуск. Той бе изведен самичък против Динко Хоркаш от Нонато, само че стреля право в тялото на стража. В последните минути дейностите се развиваха пред вратата на Серджио Падт, само че действителни голови положения липсваха и Лудогорец взе цялостния комплект точки.




Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР