Отборът на Лил надделя при гостуването си на прекия си

...
Отборът на Лил надделя при гостуването си на прекия си
Коментари Харесай

Лил обърна Рен и остана в битката за Европа

Отборът на Лил надви при гостуването си на директния си противник за челните позиции Рен с 3:1 в среща от 22-ия кръг на френската Лига 1. Точен за “червено-черните ” бе Амин Гуири (1`), а за гостите се разписаха Едон Жегрова (59`), Реми Кабела (86`) и Андре Гомеш (90` + 3`).

Поражението остави Рен на пето място с 40 точки, а Лил е шести с 38 пункта. И двата тима към момента са в преференциална позиция да гонят квотите, даващи право на присъединяване в Шампионската лига през идващия сезон.

Рен стартира вихрено срещата и след по-малко от 60 секунди игра откри резултата посредством Амин Гуири, който стигна до една рикуширала топка на границата на наказателното поле, отправяйки удар в долния десен ъгъл на вратата защитавана от Люка Шевалие.

След попадението гостите овладяха самодейността, само че не стигнаха до попадение преди позивката. Те трябваше да се примирят с притежанието на топката и пропуските на Анхел Гомес.

Началото на второто полувреме продължи темпото от края на първата част. Рен пазеше преднината си и дебнеше за преференциални контраатаки, а Лил прилагаше напън в половината на противника.
 Вече може да спечелите 200 000 лв. от Sportal.bg в новата секция Вече може да спечелите 200 000 лв. от Sportal.bg в новата секция " Домът на почитателите "
Гостите означиха гол в 53-ата минута, само че той бе анулиран. След интервенция на системата VAR съдията Флоран Бата видя, че е имало състезател на Лил в състояние на засада.

Само 6 минути по-късно обаче гостите стигнаха до действително попадение. Едон Жегрова стигна до пас на границата на пеналтерията и неотложно стреля по приказен метод от придвижване в долния ляв ъгъл, с цел да възвърне равенството.

След това и двата тима потърсиха нов гол, с който да завоюват цялостния комплект точки. Това направи отбора на Лил. Този път в 86-ата минута прецизен бе Реми Кабела, който стреля от придвижване от границата на наказателното поле и разстреля вратата, защитавана от Стив Манданда.

В добавеното време гостите стигнаха и до още един гол. Тогава Андре Гомеш, който пропусна няколко преференциални положения през първото полувреме най-сетне се разписа. Той овладя с отлично първо допиране подаване на границата на пеналтерията и завъртя топката в долния ляв ъгъл, с цел да оформи крайния резултат.

Поражението бе трето в последните пет мача за Рен, до момента в който Лил има единствено една загуба в последните си девет мача.

" Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР