Отборът на Левски Лукойл победи без проблеми Черно море Тича

...
Отборът на Левски Лукойл победи без проблеми Черно море Тича
Коментари Харесай

Левски Лукойл изригна за 121 точки във Варна

Отборът на Левски Лукойл победи без проблеми Черно море Тича във Варна със 121:88. Успехът е дванадесети за гостите, които имат и три загуби. " Сините " излязоха краткотрайно преди всичко в класирането, само че са с мач повече от Рилски състезател. За спечелилите Данило Тасич приключи с дабъл-дабъл - 28 точки и 10 битки, като играчът приключи с 1 блок и 4 откраднати топки. Черно море Тича пък остава на последното място във краткотрайното класиране на НБЛ с две победи и 13 загуби.

Гостите започнаха чудесно срещата, възползваха се оптимално добре от слабата пукотевица на играчите на домакините и започнаха да натрупат преднина, която в средата на първата част доближи до 14 точки при 17:3 за Левски Лукойл. В края на първата четвърт Черно море Тича съумя да налани изоставането си до 10 точки - 15:25. За гостите Данило Тасич съумя да вкара 8 точки и да завоюва 5 битки през първата четвърт.

Домакините стартираха добре при започване на втората четвърт и с панер на Александър Милов и тройка на Лъчезар Димитров понижиха изоставането си до 5 точки - 20:25. В средата на втората част след тройка на Венцислав Петков и панер на Тайрън Бразелтън Левски Лукойл съумя още веднъж да дръпне с 11 точки в резултата - 41:30. На почивката резултатът бе 59:43 за гостуващия отбор.

Гостите демонстрираха добра игра след почивката и небрежно вкараха 7 против 2 точки за домакините и поведоха с 21 точки при 66:45. В средата на третата част преднината на " сините " доближи 23 точки - 76:53. В края на третата четвърт гостите имаха солидна преднина от 25 точки - 91:66. В началото на последната част домакините за към две минути и половина вкараха 10 против 2 точки за гостите и понижиха изоставането си под 20 точки - 76:93. Гостите не разрешиха да се случи изненада и умерено доиграха срещата и я завоюваха със 121:88
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР