Отборът на Интер се класира за 1/4-финалите на Шампионската лига

...
Отборът на Интер се класира за 1/4-финалите на Шампионската лига
Коментари Харесай

Интер нахлу в топ 8 на Шампионската лига

Отборът на Интер се класира за 1/4-финалите на Шампионската лига за първи път от 2011 година, откакто устоя на натиска на Порто на " Драгао " в реванша от 1/8-финалите. Италианците имаха сериозен шанс в продълженията, когато домакините удариха две греди.

Двубоят приключи 0:0 и по този начин триумфът с 1:0 в първия мач в Милано се оказа скъп. Така късният гол на подложеният на критика нападател Ромелу Лукаку на " Сан Сиро " свърши задоволително работа за хората на треньора Симоне Индзаги, чието бъдеще също е неразбираемо.

Двубоят на " Драгао " не предложи някакво извънредно представление. Домакините се пробваха да трансформират ориста си след първия мач, само че Интер ловко контролираше мача и като че ли им избави достойнството, защото имаше значително благоприятни условия да завоюва.

Двубоят стартира с по-активна игра на гостите, само че в 3-тата минута пристигна първото добре състояние в мача в интерес на Порто, когато  Урибе насочи бомбен отдалечен шут, който Андре Онана съумя да избие в корнер. 20 минути след началото на мача Стивън Еустакио също тества с отдалечен изстрел стража на Интер, само че камерунецът още веднъж улови.

В идната минута Интер отговори с рискова контраофанзива, при която Един Джеко се озова на комфортна позиция и стреля, само че стражът Диого Коща мазета, като това беше първият сериозен късмет за гостите.

В самия завършек на добавеното време на първото полувреме Лаутаро Мартинес получи топката в половината на Порто, нахлу в наказателното поле, само че нямаше поддръжка. Аржентинецът въпреки всичко стреля, само че Коща избави.

След паузата Порто още веднъж опита напън. Удар от отдалеченост на Матеус Урибе се оказа неакуратен. В 55-ата минута Галено не съумя да засече рисково центриране пред вратата на Онана. Седем минути по-късно Интер отвърна с изстрел на Николо Барела, който бе блокиран. В 70-ата минута Ромелу Лукаку се появи в игра на мястото на Един Джеко. Последваха минути, в които няколко играчи на Интер получиха схващания, като се наложи да получат здравна помощ, което умъртви темпото на игра.

В самия край Порто упражни сериозен, само че обезверен и безреден напън, който не докара до нищо и по този начин Интер се класира напред в шампионата на богатите.

 Порто - Интер 0:0, събитията минута по минута онлайн
Порто - Интер 0:0, събитията минута по минута

Португалският гранд приема " нерадзурите " след проваляне с 0:1 в Италия
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР