Отборът на Финландия поднесе първата изненада на Европейското първенство по

...
Отборът на Финландия поднесе първата изненада на Европейското първенство по
Коментари Харесай

Финландия поднесе изненадата досега на Евро 2020

Отборът на Финландия сервира първата изненада на Европейското състезание по футбол, откакто победи в Копенхаген състава на домакините от Дания с 1:0, след трагичните събития в края на първото полувреме, когато Кристиян Ериксен се строполи в безсъзнание на земята и се наложи медицинския екип да го реанимира на терена.

След към час и половина спиране, до момента в който се чакаха вести за положението на Ериксен, играта беше възобновена. Доигра се оставащото от първото полувреме и след единствено 5 минути спиране съдията даде старт на второто.

Съвсем предстоящо датчаните от самото начало демонстрираха игрово превъзходство над дебютантите на европейски финали, само че в 60-ата минута след неточност в отбраната Йоел Похянпало означи с глава за 1:0 в интерес на финландците.

Усилията на домакините доведоха до твърда игра в наказателното поле и дузпа, която Пиер-Емил Хьойберг извърши неубедително и пропусна опцията за изравяване на резултата.

До края на срещата шансът на няколко пъти се усмихна на финландците като най-близо до изравнителен гол се стигна в 87-ата минута, когато Храдецки изпусна топката, само че и този път резултата остана неизменен.
До завършването на мача информацията за Кристиян Ериксен е, че е в схващане и в устойчиво положение под лекарско наблюдаване в болница.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР