НЮ ЙОРК (AP) — Броят на фаталните свръхдози в САЩ

...
НЮ ЙОРК (AP) — Броят на фаталните свръхдози в САЩ
Коментари Харесай

Миналата година бяха докладвани по-малко смъртни случаи от свръхдоза в САЩ, но експертите казват, че е твърде рано за празнуване

НЮ ЙОРК (AP) — Броят на съдбовните свръхдози в Съединени американски щати е намалял през предходната година, съгласно данни на Центъра за надзор и предварителна защита на болесттите, оповестени в сряда.

Служители на организацията означиха, че данните са предварителни и може да се трансформират след спомагателен разбор, само че че към момента чакат спад, когато са подготвени окончателните преброявания. Това ще бъде едвам вторият годишен спад след актуалната национална зараза от гибел от опиати стартира преди повече от три десетилетия.

Експертите реагираха внимателно. Един разказа спада като относително дребен и сподели, че би трябвало да се преглежда по-скоро като част от равнене, в сравнение с като понижение. Друг означи, че последният път, когато е настъпил спад — през 2018 година — смъртните случаи от опиати са се нараснали през идващите години.

„ Всеки спад е окуражаващ “, сподели Брандън Маршал, откривател от университета Браун, който учи трендовете при предозиране. „ Но мисля, че сигурно е рано да чествам...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР